18 FIGYELEM!
Ez a tartalom olyan elemeket tartalmazhat, amelyek kiskorúakra károsak lehetnek.
Ha ön elmúlt 18 éves, kattintson az "Elmúltam 18 éves" gombra és a tartalom elérhető lesz.
Elmúltam 18 éves Nem múltam el 18 éves
KÉK FÉNY
#lakástűz
#kisvárdai tűzoltók
#haláleset
#bűncselekmény
#Dombrád
#gyanúsított
#ügyész
Elképesztő és egyben szörnyű! A hajnali tűz nem az első volt a dombrádi házban.
Dombrádon szinte napra pontosan egy éve, ugyanabban a házban keletkezett tűz, ahol ma hajnalban, és amelyben egy ember életét vesztette - tudta meg tudósítónk Tavaly a szerencsének köszönhetően ki tudott mindenki menekülni a házból. Az egy évvel ezelőtti tűz okozóját az ügyész 23 évre küldené fegyházba több ember sérelmére elkövetett minősített emberölés kísérlete miatt. A mai tűzben az akkori sértett, a vádlott édesanyja halt meg.

A család élete a családfő halálát követően kezdett mélyrepülésbe. Fiuk, Ferenc meglehetősen agresszív életvitele miatt többször került összetűzésbe a rend őreivel. A jellemzően erőszakos cselekmények miatt eddig több, mint 10 évet töltött már börtönben.

A 2022-es gyújtogatás utáni állapot.

A tavalyi gyújtogatás miatt az ügyészség végül ez év januárjában emelt vádat Ferenccel szemben. Az ügyész 23 év fegyházat kért a vádbeli cselekmény miatt letartóztatásban lévő férfira. Az ügy egyik sértettje a ma hajnalban tűzhalált halt édesanya volt. Ferenc a 2022-es gyújtogatást nem tagadta, de ezt mondja, hogy nem akart ember ölni.

A ma hajnali tűzeset után.

A tűz, és édesanyja vélhetően emiatt bekövetkezett halála jogilag semmilyen relevanciával nem bír Ferenc bírósági szakban lévő ügyére. Ami viszont lényeges, hogy az elhunyt nő, Ferenc édesanyját tanúként nem tudták meghallgatni a bíróságon, mivel az asszony az idézésekre nem jelent meg. Így csak a nyomozás során tett vallomások állnak a bíróság rendelkezésre, ami megnehezítheti a sikeres bizonyítási eljárást.

Az előzmények megvilágítása azért fontos, mert a dombrádi ház szomszédságában élők közül sokan úgy vélik, hogy a ma hajnali tűzeset Ferenc folyamatban lévő ügyére is kihatással lehet. A jelenleg rendelkezésre álló adatok ugyanakkor azt mutatják, hogy sajnálatos véletlenek egybeeséséről van szó. A tüzet az előzetes jelentés alapján dohányzás okozhatta, bár a végleges tűzvizsgálati jelentésre még várni kell. Ilyenkor persze a rendőrség is vizsgálatot indít. Feladatuk, hogy kizárják az idegenkezűséget. A helyszínelés végéig gyakorlatilag bűnügyi helyszínként kezelik a tűzben érintett ingatlant abból kiindulva, hogy akár erőszakos cselekmény is történhetett.