AKTUÁLIS
Elismerést kapott Pribula László
Méghozzá Kisvárda Város önkormányzatától a folklór értékeinek, hagyományainak városon átívelő, több évtizedes őrzésében nyújtott kimagasló munkájáért. Az elismerést Leleszi Tibor polgármester adta át.

Ma délelőtt népzenétől volt hangos a kisvárdai Vári Emil Általános iskola tornaterme, ahol egymásnak adtak randevút népzenei és néptánc-csoportok, bemutatva a Kárpát-medence folklórját.

A Van Esély Közhasznú Egyesület immáron hatodik alkalommal szervezte meg hagyományőrző céllal a rendezvényt. Délelőtt fellépett a Szatmárnémeti Hagyományőrző Csoport, a Mikolai Gyöngyösbokréta Néptánccsoport, Beregszászról a Kossuth Lajos Középiskola néptánc csoportja, valamint a Csipkés Népzenei Együttes is.

Pribula László stábunknak elmondta: a rendezvény helyszíne is azt a célt szolgálja, hogy fiatalok a fiataloknak adják át népi kultúránkat, szokásainkat. Erre egy iskolai környezet a legjobb helyszín. Fontos, hogy átmentsük, megőrizzük s tovább adjuk a jövő generációjának a magyar népi kultúra értékeit – fogalmazott a szakember. Aki szerint a gyermekek nagyon fogékonyak az itt látott-hallott hagyományőrző néptáncos csoportok produkcióira.

Az elismerésről szólva Pribula László azt mondta, hogy meglepésként érte. A hagyományőrzést az 1990-es évek elejétől tartja szívügyének. Nem munkaként, hanem hivatásként, szolgálatként tekint rá.

Délután 4-kor a program új helyszínen, a kisvárdai Művészetek Háza előtti téren folytatódik, ahol a kisvárdai Hope For Rock és a Tik-Tak Együttes lép színpadra, őket erősíti a Királyhelmeci Nosztalgia Együttes.

- FrissMédia -