SPORT
Labdarúgás
#meccs
#Honvéd
#Kisvárda Master Good
Elfogyott a csodaturmix, így is győzött a Kisvárda
A Kisvárda csodásan játszott az első félidőben, három gólt is lőttek, igaz, ebből egyet a saját kapuba, de ez nem számított, a szép foci és a vezetés megvolt.

Már az 5. percben meseszerűen szép támadásból gólt lőtt a Kisvárda. A Barcelona fénykorát idéző passzolgatás után Cukalasz (Tsoukalas) ugrott ki, gyönyörűen elhúzta a labdát a Honvéd kapusa mellett, majd jobbról, éles szögből remekül belsőzött az üres kapuba.

Honvéd-Kisvárda 0-1.

Aztán a Honvéd két belső védője jutott el a Kisvárda 16-osáig. A beívelt labdát egymásnak fejelgették, de az utolsó fejes elkerülte a kaput.

Lüktető volt a meccs, mint az áldozat pulzusa a Vámpírnaplóban. Kifejezetten sokat mozogtak mindkét csapat játékosai, pedig meleg volt, ami tökéletes hivatkozási alap lehetett volna az ácsorgásra. De a Honvéd letámadott, küzdött az egyenlítésért. Mégis a Kisvárda rúgott szögletet, mert egy szép ellentámadás után épphogy mentett a Honvéd védelme.

Kovácsréti egymás után kétszer jöhetett a sarokról, mindkét fejes veszélyes volt. Az elsőbe beleért egy védő, a második picivel fölé ment. Kifejezetten úgy tűnt, hogy a Kisvárda támadás- és szögletvariációkat gyakorolt a héten, s ezeket élesben is kipróbálják. Tetszetősen, szépen focizott a Várda.

A 18. percben Viana, a kisvárdai brazil ugrott ki egy szép akció végén, s balról pattogós kis lövést eresztett meg. A kapus lába mellé érkező labda annyira pörgött, hogy végül becsorgott a kapuba.

0-2.

Még nem telt el húsz perc a meccsből, amikor véletlenül szépített a Honvéd. Zsótér ívelt be egy szögletet, megcsúsztatták, majd az első kisvárdai gólt szerző Cukalasz (Tsoukalas) vádlijáról a saját kapuja felé pattant a labda. Dombó kiütötte, de már a gólvonal mögül.

1-2.

A 24. percben a Kisvárda szerezhetett volna újabb gólt, de jobbról, 11 méterről Navratil a kapusba lőtte a labdát. Pár percre rá újabb hatalmas kisvárdai helyzet jött, Viana ívelte be a labdát, Szimovics öt méterről teljesen üresen fejelhetett. Fejelt is, a kapu mellé.

A Honvéd védelme olyan volt, mintha nyitott kapuk akciót hirdettek volna. Jött is az újabb kisvárdai szöglet. A kapus kiütötte. Cukalasz szerezte meg a kipattanót, levitte az alapvonalig az ötösnél. Négyen várták bent, de nem sikerült jól középre rúgni, végül Szimovics tette rá estében, de a kapus védett.

A Honvédnak is volt egy szerény lövése, Dombó biztosan fogta.

A 43. percben Cukalasz indította pompásan Navratilt, három kisvárdai várta a labdát közepén egy Honvéd védő szomorú hátrálása mellett, de végül mindegyik támadó mögé érkezett a vérgyenge beadás.

Összességében remek első félidő volt, szép játékkal, nagy irammal, izgalmas helyzetekkel, gólokkal, öröm az ilyen meccset nézni.

Sajna a második félidőre úgy jöttek ki a játékosok, mint akik mindent elfelejtettek. Rengeteg eladott labda, hibák sokasága jellemezte a meccset az elején, az iram is csökkent.

A kisvárdai Hej Viktor kapott szép labdát, de kapu mögé tekerte, pedig hárman várták közepén. A Honvéd csatára ugyanezt megismételte, zavartalanul ívelte taccsra a labdát ígéretes helyzetből.

Elemző legyen a javából, aki megmondja, mi történt a csapatokkal a szünetben, elfogyott talán a gall csodaturmix?

Mindenesetre Sassá beadása volt egy kicsit érdekes, de ő is mélyen lőtte be a labdát. A kisvárdai Baranyai lövése volt még említésre méltó, de csak azért, hogy ne gondolják az olvasók, hogy szunyókálok.

Aztán végre ismét egy szép kisvárdai támadást láthattunk. Rövid egyérintőzés után Lucas került lövőhelyzetbe, ám a jobb sarok mellé küldte a labdát.

A második félidőre is gyakorolni kellett volna pár szögletvariációt, mert ezek se jöttek be a Várdának. Addig variáltak egyszer, míg a szögletből lett egy kirúgás, s közbe semmi veszélyes nem történt, csak visszavitték a labdát a térfél közepéig.

Utána a kisvárdai Sassá rúgott egy akkora lukat hat méterre a kaputól, hogy kétségbeesetten kerestem a szememmel a lábát a kapu mögötti területen.

A hosszabbításban a Honvéd támadott, a végig jobb Kisvárda magának tette nehézzé ezeket a perceket. Zsótér beívelése még veszélyesnek tűnt, a kipattanót rá lehetett volna szúrni, de a kispestieknek ez se sikerült.

Honvéd-Kisvárda 1-2, mesés első, rémgyenge második félidő után.

Főkép: NemzetiSport/Tumbász Hédi