NAGYVILÁG
Belföld
Egy nap alatt 1495 új fertőzött megyénkben
​Mégsem laposodik megyénk járványgörbéje, pedig tegnap még ez volt leolvasható a hivatalos adatokból. Mára úgy tűnik, bepótolták az elmaradt adatokat. Valószínűleg ez a magyarázata annak, hogy az elmúlt 24 órában majdnem 1500 új igazolt Covid-beteget találtak.

Tegnap írtuk, hogy grafikonon ábrázolva a négy megye 15 nap alatt regisztrált, igazolt fertőzött számadatait, különös folyamat figyelhető meg. November 11. óta Borsod, Hajdú-Bihar, és Szabolcs megye járványgörbéjének drasztikus emelkedése megállt. Azaz a hivatalos adatok szerint a három megyében, a megbetegedések számát mutató görbe laposodott az elmúlt napokban, méghozzá egyszerre, miközben Győr-Moson megyében továbbra is drasztikus az emelkedés.

SARS-CoV-2 Szabolcs-Szatmár-Bereg megye
Infogram


Az is megfigyelhető, hogy november 6-ig a vizsgált négy megye adatainak dinamikája közel azonos ívet írt le, majd ezt követően a Győr-Moson megyei adatok változatlanul heves terjedésről árulkodtak, miközben Hajdú, Szabolcs és Borsod megyében a napi új igazolt fertőzöttek száma csökkenő tendenciát mutat.

Mára ez gyökeresen megváltozott. A három megyében - Borsod, Hajdú és Szabolcs - kilőtt a járványgörbe. Összesen 3237 új, igazoltan fertőzött személyt regisztráltak, ebből megyénkben a legtöbbet: 1495 főt.

6495 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 147 961 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 93 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 3190 főre emelkedett, 34 010-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 110 256 fő. Az aktív fertőzöttek 23%-a, az elhunytak 26 %-a, a gyógyultak 26%-a budapesti. 7236 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 582-en vannak lélegeztetőgépen.