AKTUÁLIS
#sport
#óvodai sport
#egészséges életmód
#kisvárdai fejlesztés
Ebben a kisvárdai oviban a mozgás is öröm - videóval
„A sport nem csak testnevelés, hanem a léleknek is az egyik legerőteljesebb nevelőeszköze.” - mondta Szent-Györgyi Albert, s ezt vallják a kisvárdai Csillag közi óvoda nevelőközösségének tagjai is, ahol tegnap délután adták át az új sportpályát.

„Pedagógiai programunk kiemelt feladata az egészséges életmódra nevelés és a mindennapi mozgás megvalósítása. Ahhoz, hogy ezt magas színvonalon tudjuk véghezvinni, folyamatosan bővítjük feltételeinket. Több-kevesebb egyeztetés és pályázatírás után, nagymértékű támogatottság mellett íme itt állunk, hogy ünnepélyes keretek között átadjuk a Pályát a felnövekvő nemzedéknek, hogy kezdetét vegye az Ovi Sport program megvalósulása.” - mondta megnyitó köszöntőjében Pálinkásné Garasos Melinda, megbízott óvodavezető.

A megjelent óvodások, óvónőik és a szülők mellett, a vendégek között helyi intézmény,-és osztályvezetők, a program megvalósulásának kiemelt támogatói, illetve dr. Seszták Miklós, térségünk országgyűlési képviselője, dr. Molnár Andrea, az Ovi Sport Közhasznú Alapítvány Kuratóriumának elnöke, Buzánszky Jenő, az alapítvány alapító jogainak gyakorlója és Leleszi Tibor, Kisvárda polgármestere foglaltak helyet.

„Polgármesterként, magánemberként és édesapaként is nagyon fontosnak tartom hangsúlyozni, hogy a sport, az egészséges életmód mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy teljesebb emberekké válhassunk. Ezt tudatosítani kell gyermekeinkben és segíteni őket abban, hogy a helyes és megfelelő irányt válasszák a felnőtté válás útján, amiben a mozgásnak nagyon fontos szerepe van. Örömmel látom a boldogságot a gyerekek arcán, hiszen ez a pálya értük és nekik építtetett.” - fogalmazott köszöntőjében Leleszi Tibor.

Dr. Seszták Miklósnak sem volt ismeretlen az óvoda udvara, hiszen korábban számos fejlesztés támogatójaként és átadójaként, még korábban pedig boldog szülőként járt a Csillagközibe nap, mint nap. Ráadásul, a most átadott új pálya megvalósításának nem csak támogatója, hanem ötletgazdája is egyben.

Az ünnepélyes szalagátvágás után, a kisvárdai Római Katolikus Egyház részéről Dobai Barna Ottó diakónus, a helyi Görögkatolikus Egyház részéről pedig Pindzsu István káplán kérte Isten áldását a pálya jövőbeni rendeltetéséhez.

A pálya felépítésének kiemelt támogatói – dr. Seszták Miklós, dr. Molnár Andrea, Buzánszki Jenő, Leleszi Tibor, Bacsó István, Dévényiné Juhász Csilla – egy, a gyerekek által saját óvodai jelükkel dedikált focilabdát és jelképesen egy darab fűkockát kaptak köszönőajándékként.



- Friss Média -

fotók: Szabó Sándor