AKTUÁLIS
Dupla ünnep a kisvárdai kórházban
Duplán ünnepeltek és kétszer vágták át az átadást jelképező nemzeti színű szalagokat október 19-én, a kisvárdai Felső-Szabolcsi Kórházban. A kétszeres ünneplés lehetőségét pedig az adta, hogy mintegy 123 millió forintból korszerűsítették a mosodát, illetve közel 120 millió forint értékben bővítették az egészségügyi intézmény napelemes parkját.

Dr. Seszták Miklós kormánybiztos köszöntőjében visszaemlékezett a kórház elmúlt években megvalósult fejlesztési, korszerűsítési eredményeire, mondván, büszke arra, hogy részese, valamint közreműködője lehetett ezen fejlesztések megvalósításának.

Hegyi Henrik D. kórházigazgató tájékoztatójából kiderült, hogy az immáron 25 esztendős mosoda eszközparkja – egyebek mellett – már korszerű, modern, mosógépekkel, vasalókkal és szárítógépekkel rendelkezik. Minderre az intézmény, az EMMI struktúratámogatási pályázatán elnyert, 100.000.000 Ft összegű, vissza nem térítendő támogatást használta fel.

Mindemellett egy másik, energetikai pályázatnak köszönhetően, a már meglévő 300 kW–os napelempark mellé újabb 200 kW teljesítményt telepítettek a közel 3,5 hektáros kórházi területen. A kórházvezetés fontosnak tartja az energiatakarékosságot, ezért a pályázathoz kapcsoltan egy elektromos autót is vásároltak, amellyel az intézményen belül szállítják az ebédet az épületegységek között.

A nemzeti színű szalagokat dr. Seszták Miklós kormánybiztos, dr. Suba László az Állami Egészségügyi Ellátó Központ Észak–alföldi térségi igazgatója, Leleszi Tibor kisvárdai polgármester és Hegyi Henrik D. kórházigazgatók vágták el.

- Friss Média -

fotók: Szabó Sándor