18 FIGYELEM!
Ez a tartalom olyan elemeket tartalmazhat, amelyek kiskorúakra károsak lehetnek.
Ha ön elmúlt 18 éves, kattintson az "Elmúltam 18 éves" gombra és a tartalom elérhető lesz.
Elmúltam 18 éves Nem múltam el 18 éves
KÉK FÉNY
#Denisa
#eltűnt lány
Denisa kálváriája: keresi a rendőrség a most 17 éves lányt, akit 13 évesen hálózott be egy 45 éves pedagógus
​A szabolcsi család kálváriája 2020 nyarán kezdődött, amikor egy közösségi platformon egy 45 éves pedagógus az akkor 11 éves lánya révén ismeretséget kötött a 13 éves Denisával. Denisát keresi a rendőrség. Megtört édesanyja megdöbbentő részleteket osztott meg velünk.

A kislány édesanyjának állítása szerint a férfi közel két év alatt teljesen behálózta a lányt, aki végül hamis vádakkal a családja ellen fordult, csakhogy a párjával lehessen. A lányról 2023 márciusa óta semmit nem tud édesanyja. A rendőrség eltűnt, ismeretlen helyen tartózkodó személyként keresi a lányt. Megdöbbentő részletekre derült fény az ügyről.

A kislány, Denisa csonka családban, apa nélkül, szegényes, de tisztes körülmények között nevelkedett a nála 4 évvel idősebb fiú testvérével. Az édesanya, Anna házassága megromlott, végül válás lett a vége. Így maradt a család apa nélkül, azonban az anya életében egy új társ próbálta betölteni az űrt. Az édesanya elmondásából és a gyámhatóságon tett vallomásokból kiolvasható, hogy a család rendezett életet élt egész 2023 januárjáig, amikor derült égből villámcsapásként érte a szülőket a hír, hogy az akkor 16 éves lányuk férjhez akar menni egy 47 éves férfihoz.

A 2022 szilveszterét megelőző napokban kezdődött a konfliktus, amikor is a lány bejelentette édesanyjának, hogy szeretne elmenni szilveszterezni. Azonban többszöri noszogatásra sem volt hajlandó megmondani, hogy kivel és hova menne. Denisa édesanyja végül nem engedte el lányát bulizni, ami elmondása szerint katalizátorként hathatott a 47 éves férfira és beindíthatta aljas gépezetét, hogy beteges vágyait, a gyereklány birtoklását ne veszélyeztesse semm - mondta az édesanya.

Denisa meghallgatási jegyzőkönyveiből, amit a család bocsátott rendelkezésünkre, kiderült, hogy a férfi 2020 nyarán ismerkedett meg az akkor 13 éves, korához képest testileg fejletlen lánnyal. A lány elmondása szerint a férfi 11 éves lányával beszélgetett egy közösségi platformon, amikor is a kislány apja csatlakozott a beszélgetéshez. Majd a háromfős beszélgetés két emberre, Denisára és a nála 32 évvel idősebb férfira korlátózódott.

A kapcsolatról - bár a lány azt állítja, hogy anyja tudott róla - semmi nem derült ki egészen 2023 januárjáig. A vallomás szerint - amit Denisa tett egy gyámügyi meghallgatás során - bevallotta, hogy a férfi látta őt teljes alakos képen 2020-ban. Azaz, a férfinak vizuálisan meg kellett tapasztalnia, hogy a lány gyermek, testileg fejletlen.

A szakpszichológus, gyermekvédelmi szakemberek és a háziorvos két év múlva is, 2023 januárjában Denisát életkorához képest vékony, testileg fejletlen, naiv kislánynak írják le.

A leírás alapján Denisa a 14. életévét megismerkedésük után nem sokkal már betöltötte, azonban külső vonásai inkább egy gyerekre, mintsem egy érett nagy kamaszra utalnak. A lány vallomása szerint a férfival először 2022 nyarán találkozott lopva, úgy hogy a férfi a lány otthonához ment, majd egy közeli városba egy szürke kocsival mentek, ahol a férfi térden állva megkérte a kezét. Állítólag a férfi szexuálisan soha nem közeledett a lány felé, de csókolózni csókolóztak egy eldugott helyen, a kocsiban.

2023 januárjáig a bevallottak szerint legalább 15 alkalommal voltak együtt. Hogy Denisa megfogalmazásban mit jelent az együttlét, azt csak ő tudja. Azonban a 16 éves lány az egyik meghallgatásán úgy fogalmazott, hogy a kapcsolatunk 2022-ben vált komollyá, azaz "kapcsolattá". Kérdés nélkül, többször kijelenti, hogy szex a férfi és közte nem volt.

A fotó 2020 decemberében készült, Denisa itt 13 és fél éves, ekkor már elkezdte behálózni a kislányt az akkor 45 éves férfi. (Forrás: szülő)

Azonban a későbbi történéseket ismerve kérdésessé válhat, hogy a lány igazat mondott-e. A gyámügyi eljárás során a pszichológus így ír az akkor már teljesen a férfi irányítása alá került lányról: "Denisa egy fiatal, gondolkodásában még éretlen, nagyon könnyen befolyásolható, sodorható személyiség."

A menyasszonyom

"A férfi családjában a kislány szerepköre is kérdéses, hogy gyermekként, mint a lánya barátnője, vagy hálótársként kívánja a férfi befogadni" - áll summásan az elutasító határozatban, ami annak az eljárásnak a végét jelentette, amit 2023 januárjában az akkor már 49 éves férfi és a 16 éves menyasszonya, Denisa kezdeményezett annak érdekében, hogy a szülői házat elhagyhassa és feleségül mehessen a nálánál jóval idősebb férfihoz.

Az ezt követő események következménye, hogy a három hónap leforgása alatt, a férfitól rendkívüli módon függő és befolyásolt lány több hamis váddal, köztük szexuális bűncselekményekkel vádolja meg a családját. Péter ezzel párhuzamosan hat hamis, valótlan tartalmú beadványt terjeszt elő, annak érdekében, hogy a nálánál 33 évvel fiatalabb "menyasszonyával lehessen". A férfi, hogy céljait elérje, a lány családjának tagjait befolyásolva, félrevezetve, őket hamis nyilatkozatok megtételére ösztönzi. Ezekben a beadványokban a közös, hogy az összeset a férfi írta és adta postára.

A rendőrség a lány megtalálása érdekében körözést adott ki, ami ez idáig nem vezetett eredményre.

A lány fényképét az édesanyja engedélyével adjuk közre. Aki érdemi információval bír a lány hollétéről, az haladéktalanul jelezze a rendőrségen a 112-es telefonszámon.

Cikkünkben az érintett férfi kilétét nem fedjük fel. A lány történetét édesanyja kérésére dolgoztuk fel. A család az ügy összes iratát rendelkezésünkre bocsátotta. Az ismeretlen helyen lévő 17 éves lány miatt jelenleg két megyében több eljárás van folyamatban.