PUZZLE
Cukiság
Cukiságbomba: nevet kapott a kis orrszarvú Nyíregyházán
A névválasztáshoz a látogatók segítségét kérték a Nyíregyházi Állatpark dolgozói, akik a közösségi oldalunkon javasolhattak nevet az egyszarvúnak. Néhány kitétel volt csupán: a gondozók mindenképpen tekintélyt parancsoló, ázsiai nevet szerettek volna adni az állatnak.

A kis egyszarvúnak igen népes rajongótábora van, hiszen több mint 300 névjavaslat érkezett be a közösségi média csatornáin. Voltak köztük mosolyt fakasztó nevek mint a Nud-Lee, a Bingó vagy a Dezső, de gondozók végül az ázsiai AMAN nevet választották, melynek a jelentése BÉKE.

Az országban csak a Nyíregyházi Állatparkban szaporodó indiai orrszarvúcsapat jelenleg három ivarérett állatból áll, melyek az Európai Fajmegőrzési Tenyészprogram keretében kerültek Nyíregyházára.

A 2 és fél hónapja született kis indiai orrszarvú (Rhinoceros unicornis) világra segítése hatalmas zoológiai siker, hiszen már az komoly szakértelmet igényel, hogy természetes módon párzásra bírják ezeket a fogságban nagyon ritkán szaporodó, magányos életmódú állatokat.

A jelenleg közel 150 kilogrammos utód mindennapjait és gyarapodását azóta is folyamatosan figyelemmel kísérik a park szakemberei. Aman a naponta elfogyasztott 20-30 liternyi anyatejnek köszönhetően minden nap 1-2 kikóval gyarapszik és ivarérett korában testtömege elérheti majd akár a három tonnát is.

- FrissMédia -