AKTUÁLIS
#Nagyecsed
#rablás
Csűrbe zárta a 83 éves bácsit a vádlott
Soron kívül állítja bíróság elé az ügyészség azt a 17 éves vádlottat, aki előbb kirabolt Nagyecseden egy idős férfit, majd ezt követően bezárta a csűrbe.

A vádirat szerint a fiatalkorú vádlott régóta ismerte az idős, egyedül élő sértettet, akinél korábban alkalmi munkákat is végzett. 2020. október 6. napján a vádlott azzal a céllal indult el otthonról, hogy mindenképpen pénzt fog szerezni a sértettől, bűncselekmény útján is. A kert felől közelítette meg a sértett ingatlanát, fellopakodott az udvarra, ahol azt látta, hogy a sértett a ház teraszán reggelizik.

A bácsi kérdőre vonta a vádlottat, aki erre rögtön pénzt követelt tőle, majd megfogta az idős férfi nyakát, és lerántotta a földre. A kiabáló sértett száját a vádlott a saját pulóverével befogta, majd a idős férfit az udvar hátsó részén lévő csűrhöz vonszolta, miközben megöléssel fenyegette. A vádlott elvette a sértett telefonját és kulcscsomóját, majd bezárta a csűrbe, még a lakatot is rányomta az ajtóra. A sértettet a szomszédja szabadította ki.

A nagyecsedi rendőrök két órán belül elfogták a 17 éves vádlottat, őrizetbe vették, majd gyanúsítottként kihallgatták. A vádlott részletes beismerő vallomást tett, azóta pedig letartóztatásban várja sorsának alakulását.

A Nyíregyházi Járási Ügyészség a bűncselekmény elhárítására, idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére, elkövetett rablás bűntettével, és aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntettével vádolja a fiút. Az ügyészség szerint több évig tartó javítóintézeti nevelést kell vele szemben alkalmazni.