AKTUÁLIS
Csaknem négymilliárd forintos fejlesztés Napkoron - videó
Az elmúlt öt évben hét projektre 964 millió forint értékű, robbanásszerű fejlesztés valósult meg a megye ékszerdobozának is nevezett 4 000 lelkes településen, jellemzően Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) forrásokból.

Dr. Spinyhért Zsolt (Fidesz-KDNP), Napkor polgármestere a mai átadóünnepségen a megvalósult beruházásokat sorolva elmondta, hogy 200 millió forint értékben újították fel a nagyközség belterületi útjait, teljes egészében korszerűsítették az óvodát, iskolát, hőszigetelték a művelődési házat és a az idősek nappali klubjának épületét is leszigetelték.

A település konyhájának bővítése révén 80 fő tud egyszerre étkezni. Épült kerékpárút 350 millió forintból és mintegy 156 millió forint ráfordításával hat kilométer hosszan elkészült a belvízelvezető rendszer. Ehhez képest apró, de annál fontosabb változás, hogy az energiahatékonyság szempontját figyelembe véve 40 millió forintból korszerűsítetek a fűtésrendszert és napkollektorokat szereltek fel a polgármesteri hivatalra, valamint az idősek otthonára.

A ma átadott Idősek Nappali Klubját 40 millió forintból alakították ki és az Idősek Világnapja alkalmából vehették birtokba a település idősei. Szintén ma vágták át a nemzeti színű szalagot a 350 millió frontból megépített kerékpárútnál, ami a forgalmas 41-es főút mellett fut a település belterületén. Így már biztonságosan lehet kerékpárral közlekedni Napkor két része között. A most átadott kerékpárút része lesz a megyei kerékpárút-hálózatnak, melynek következő üteme tervezés alatt van.

A hatalmas fejlesztésben szerepel a település szennyvízelvezető hálózatának kiépítése és egy közel 640 millió forintos iskolabővítés is, amit Seszták Miklós még nemzeti fejlesztési miniszterként jelentett be a településen.

A nagyközség lakói egyébként ma az Igrice néptáncegyüttes rendezvényének is örülhettek. A kulturális eseményen több tucat néptáncegyüttes és kísérő zenekaraik adtak egymásnak randevút.


- FrissMédia -