KULTÚRA
#koncert
#Charlie
Charlie Nyíregyházán is fellép a hétvégén
Hétvégi miniturnén vesz részt Charlie. A népszerű énekes Nagyváradon, majd szombaton Nyíregyházán, vasárnap pedig Debrecenben lép fel - közölte az MTI.

A 75 éves Horváth Charlie koncertsorozata egyfajta összegzése a fél évszázados életműve.

A rock, a dzsessz, a blues, a soul és a funky zenében egyaránt otthonosan mozgó, jellegzetesen rekedtes hangú előadóművész a hatvanas évek végétől több formációban (Decca, Olympia, Generál, Tátrai Band) zenélt. Legsikeresebb zenekarához, a Tátrai Bandhez 1989-ben csatlakozott, tíz lemez készült együtt olyan slágerekkel, mint a New York, New York, a Küszöbön túl, az Utazás az ismeretlenbe, a Hajnali szél vagy a Titkos szerelem.

Szólókarrierjét 1994-től indította, és egyre-másra gyártotta a sikerdalokat: Jég dupla whiskyvel, Könnyű álmot hozzon az éj, Mindenki valakié, Nézz az ég felé. Legutóbbi lemeze a 2020-ban megjelent Mindenen túl.

Charlie június 23-án este a Nagyváradi várban a Szent László Napok keretében lép fel. Június 24-én Nyíregyházán a Rózsakert Szabadtéri Színpadon, június 25-én vasárnap pedig Debrecenben a Nagyerdei Szabadtéri Színpadon énekel. A sztárvendég Tóth Vera.