18 FIGYELEM!
Ez a tartalom olyan elemeket tartalmazhat, amelyek kiskorúakra károsak lehetnek.
Ha ön elmúlt 18 éves, kattintson az "Elmúltam 18 éves" gombra és a tartalom elérhető lesz.
Elmúltam 18 éves Nem múltam el 18 éves
KÉK FÉNY
Brutális verekedés volt Nyíregyházán
​Péntek este az egyik nyíregyházi szórakozóhelyen brutálisan megvertek három fiatalt. A közösségi média felületein terjedő videók valóban brutális, esztelen verésről tanúskodnak. Azonban a videóban látható események csak a végkifejletet mutatják, ami ezt a reakciót kiváltotta, nem látható a felvételeken.

A több, mint 120 ezres városban gyakorlatilag 3-4 olyan hely van, ahol szórakozni lehet. Ezek a klubok kis befogadóképességgel rendelkeznek, vendégeik rendkívül tág korosztályból tevődnek össze. A konfliktus nem jellemző, legalábbis eddig nem volt az.

A pénteki eset két héttel a történések előtt egy elutasítással kezdődött. Forrásaink szerint egy roma származású fiatal szeretett volna a zenés szórakozóhelyre bemenni. Csakhogy klubkártya hiányában a biztonsági őrök nem engedték be. A fiatal megértette és valószínűleg egy másik helyre pályázott át. A közeli településen élő családnak két hét kellett, hogy megérlelődjön a gondolat: mi az, hogy nem mehetett be a fiatal. Péntek éjszaka hárman érkeztek a helyszínre és szerettek volna bemenni, ismét elutasítás lett a dolog vége, amit ketten megértettek, de a harmadik vendég - egy biztonsági őr elmondása szerint - boxerrel megütötte az egyik kollégájukat. Az ütés erejétől a biztonsági őr arca súlyosan sérült, nem kizárt, hogy a látása nem fog helyreállni. Ez váltotta ki végül a kontrollálatlan verést.

A videón jól látható, hogy a már földön fekvő, vagy épp a kezét védekezésképp maga elé tartó vendéget is testszerte ütik, rúgják a biztonsági őrök.

Úgy tudjuk, hogy a mentők több egységgel érkeztek ki a helyszínre és négy, köztük két életveszélyes sérülést szenvedett embert szállítottak kórházba. Információink szerint a biztonsági őrnek retinaleválást okozott az ütés. A rendőrség felfegyverkezve csoportosan elkövetett garázdaság valamint életveszélyt okozó testisértés miatt folytat nyomozást. Információink szerint két biztonsági őr bűnügyi őrizetbe került.