SPORT
Labdarúgás
#Várda
#Újpest
#meccs
Az Újpest három góllal verte a Kisvárdát
Az első félidőben elintézték a Várdát a pestiek, utána derekasan küzdött a csapat, de nem változott az eredmény.

Nyolc perc után egy húszméteres, a kaput elkerülő lövéssel jelezte az Újpest, hogy ők a kiesés és a bronzérem közötti keskeny sávban inkább az utóbbi felé húznak.

Aztán két perc múlva már vezettek is. A félpályától indult a támadás, lesgyanús helyzetben kapott egy indítást Croizet, aki középre adott, s az ötösről Beridze bepasszolta a labdát. Sima, egyszerű kontra volt.

Újpest - Kisvárda 1-0

Öt perccel később megint az Újpest francia légiósa, Croizet kapta a labdát a kisvárdai 16-os vonalánál. A védő kivárt, mire az újpesti felbátorodott, kettőt tolt a labdán keresztbe, majd ballal a jobb felső sarokba tekert.

2-0.

Pár percre rá a kisvárdai védő, Zlicic a térfél közepénél botladozott, elvesztette a labdát, majd visszarántotta a kitörő újpestit. Sárgát kapott érte.

A 28. percben szinte ugyanezt másolta le az újpesti Stieber, csak két méterrel messzebbről. Keresztbe tologatta a labdát, majd rátekerte 18 méterről. Dombó kapus a nem túl erős csavarást kiejtette, a labda a lába között a kapu fele pattant, de gyorsan utána tudott nyúlni, és nem sodorta be. Meleg pillanat volt.

Két perc múlva a kisvárdai Sassá befordult az újpesti 16-osnál, majd picit megrántották, igaz, ő is fogta a védőjét. Nem lett 11-es, de reálisan ez nem is volt az.

Aztán a 35. percben megint kontrázott az Újpest. Sassá rosszul vette át a labdát, elpattant tőle picit, ez elég volt arra, hogy a rosszul felállt kisvárdai védelem két játékosára három újpesti jusson. A recept az volt, ami az első gólnál: Croizet elszaladt, balra adta Beridzének, aki először úgy tűnt, elbotlik a labdában, de végül korrigált, és tíz méterről jobbal a kifutó Dombó mellett a bal sarokba rúgta a labdát.

3-0.

Egy szöglet után majdnem újabb gólt szerzett az Újpest. A beadás üresen találta Croizet-t, aki eltörte a labdát, ami így is kapu fele ment, de Sombo könnyen védett.

Erre már kettőt is cserélt Supka Attila, még a szünet előtt. De így is egy átemelős csellel az újpesti Beridze kerülhetett volna megint helyzetbe, de Ene lerántotta, a szabadrúgást meg a sorfalba rúgták.

A második félidő elején próbálkozott derekasan a Várda, de nem ment a támadójáték. Viana félollója volt veszélyes és szép egyedül, egy jobb oldali beadást háttal állva küldött rá mesésen. De pont középre ment.

A másik oldalon Croizet két védőt is beültetett a hintába a jobb szélen, középre adott, ahol a berobbanó Onovo elől sikerült menteni az utolsó pillanatban.

Aztán a kisvárdai Sassát megint ellökték a 16-oson belül. Mivel ő olyan, mint Dombi volt egykor, mindig előadja a hattyú halálát, ha hozzáérnek, emiatt szegény akkor sem kap büntetőt, ha járna.

Pedig jól jött volna a Várdának, mert ismét feléledt az Újpest.

Aztán ismét ráerősített a Kisvárda. Viana húzott el a jobb oldalon, rövid passzát Bumba rálőtte, de pont a kapusba.

A másik oldalon Stieber rúgta picivel a bal pipa fölé a labdát, úgy húsz méterről, miután becsúszva szerelték a várdai védőt saját 16-osa előtt.

Más már nem történt, maradt a 3-0. Az asszony viccesen megjegyezte, hogy biztos jobban lazítottak otthon az újpesti focistafeleségek, de alighanem most nem ezen múlt.

A Várdát még nem kell félteni, hisz a meccset bőven feledteti a múltkori Honvéd elleni siker, meg a kupában a gólzáporos győzelem, de jól jön a válogatott mérkőzései miatti szünet, az bizonyos.