AKTUÁLIS
#Maradj Fitt
#Dombrád
Az egészség és a közösség az első: összekovácsolja a dombrádiakat a Maradj Fitt Egyesület
Gyógytorna, szeretetszolgálat, zenés ébresztő és tavaszi nagytakarítás is szerepel az egyesület programjai között.

A dombrádi Maradj Fitt Egyesület 2017-ben alakult, a létszámunk jelenleg 40 fő. Az Egyesület az egészség megőrzése, hagyományápolás, túrázás, fogyatékkal élők megsegítése mellett, számos közösségi feladat megvalósítását tűzte ki célul. Heti egy alkalommal szakember vezetésével gyógytornát tartanak a tornázni vágyóknak. A civil szervezet kerékpártúrát, gyalogtúrát szervez és rendszeres látogatója a sporteseményeknek.

Az egyesület tagjai elmaradhatatlan és aktív résztvevői a városi rendezvényeknek. Komoly közösségi élet is zajlik az egyesületben: már öt éves hagyománya van a tojásfa díszítésnek, amire saját kezűleg készítik a tojásdíszeket, illetve minden olyat, ami a húsvéthoz kapcsolódik. Ezeket az Alkotóház udvarán helyezik el, húsvéti hangulatot teremtve a város életébe. Kezdeteben 180 db hímestojás került fel a fára, az évek alatt a lakosság támogatásával 1000 darabosra bővült a hímeskészlet. Az egyesület tagjai minden évben új, ötletes kézműves díszeket is készítenek.

Május elsején zenés ébresztőt szerveznek a város lakosságának és közös programokkal töltik a napot. A szüreti mulatságon szilvalekvárt főztek, a lakosság részére cibere kóstolással kedveskedtek. Szeretetszolgálatot is végeznek a Református Gyülekeztnél, gondozzák a virágoskerteket. Az idősek napján dalokkal lepik meg a jelenlévőket.

Megalakulásuk óta a Dombrádon élő súlyosan fogyatékkal élő gyermekeket is meglepik meg az általuk összeállított mikulás ajándékokkal. Készülnek az adventi, illetve a karácsonyi időszakra is, az adventi koszorú és a mikulásház díszítésével. Részt vesznek a Nemzeti Művelődési Intézet által életre hívott A Szakkör elnevezésű foglalkozásokon, melynek keretein belül a Városi Könyvtárban a papírfonás, makramézás és gyertyakészítés hagyományos technikáit sajátítják el a könyvtáros vezetésével.

Dombrád Város Önkormányzata Az Aktív – és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ Nonprofit KFT támogatásával Tavaszi nagytakarítás – takarítsuk ki együtt a természetet! elnevezésű mozgalomban is részt vesz.