SPORT
Az EB-re készül a kisvárdai karatéka
Március 16-án rendezték meg Répcelakon a 2018. évi Felnőtt Magyar Bajnokságot. A "nagybetűs" felnőtt bajnoki cím eldöntése mellett az itt jól szereplők kerülnek be a magyar válogatottba, akik részt vehetnek az évi Európa Bajnokságon, hazánkat képviselve.

Mielőtt azonban a felnőtt versenyről írnánk, meg kell említeni, hogy rendhagyó módon a junior KATA versenyzőknek is biztosítottak lehetőséget gyakorlásra, ugyanis a tavaszi lengyelországi EB-n a juniorok (17-18 évesek) is tatamira lépnek a felnőttek mellett. Kisvárdáról Batári Dávid indult el, aki a 3 körös rendszerben 2. helyezést ért el. Ha a veszprémi diákolimpia döntőn is hasonlóan jól szerepel, akkor ő is ott lehet a kontinens viadalon. Hajrá Dávid!

A felnőttek KATA versenyében Rétfalvi Attila képviselte a klubot. A népes mezőnyben a 6. helyet szerezte meg. Nagyon szoros volt a mezőny, századnyi különbségek voltak a versenyzők között csak, így nem sokon múlt a jobb a szereplés.

Rétfalvi Tamás a küzdelem versenyszámban volt érdekelt. A legnagyobb indulószámot felvonultató 75 kilogrammosok mezőnyében, Markó László tanítványa végig wazarikkal és ipponokkal menetelt. A remek küzdelmeknek köszönhetően Tamás megszerezte Kisvárda első felnőtt egyéni magyar bajnoki címét! Az aranyérem és serleg mellé azonban érkezett még egy díj: Shihan Furkó Kálmán 8.danos mester különdíját is a kisvárdai bunyós kapta meg. Tamás tehát biztos résztvevője a május közepén rendezendő felnőtt Európa Bajnokságnak Wroclawban.