AKTUÁLIS
Az ápolókat ünnepelték ma Kisvárdán
A héten volt a Magyar Ápolók Napja - Kossuth Zsuzsanna emlékére és a mai ápolók tiszteletére. A Felső-Szabolcsi Kórházban ma kitüntették közülük a legkiválóbbakat.

Egy napra ilyenkor megállunk és köszönetet mondunk az áldozatos munkáért azoknak, akik a gyógyítók családjában az egyik legfontosabb feladatot látják el. Nap mint nap gondoskodnak a betegekről, ott állnak az ágyuk mellett, ellátják őket, tartják a lelket bennük is, a hozzátartozókban is. Az ő hozzáállásuk az egyik legfontosabb tényezője annak, hogy jó vagy rossz szívvel gondolunk egy-egy kórházra.

Kisvárdán, a Felső-Szabolcsi Kórházban ma ünnepelték az ápolókat. Hegyi Henrik D. főigazgató, Hadobásné Kiss Hedvig megyei szakfelügyeleti ápoló, Dr. Veres Eleonóra orvosigazgató és Jakabné Harcsa Erzsébet ápolás igazgató köszönte meg a helytállásukat.

Öt ápolót ki is tüntettek a nevezetes napon. A krónikus belgyógyászati osztályról Bíró Gáborné Erzsikét, aki 1985 óta dolgozik a kórházban. Mindenki "Bíró anyuja" gondos, lelkiismeretes munkát végez nap mint nap, tapasztalatait szívvel osztja meg a fiatalokkal. Segítőkész, humánus, megbízható és magabiztos, példa a kollégáknak és biztonság a betegeknek. Mindig ápolt, megnyerő, felkészült, jó együttműködő képesség és empátia jellemzik - hangzott el a méltatásban.

A belgyógyászatról Matyi Lászlóné Éva szerepel a kitüntetettek között. Ő 2000 óta több osztályon is dolgozott már, a mindennapokban szakmáját értő, biztos tudású ápoló, kiváló kolléga, akire rendkívüli esetekben is számíthatnak a többiek. Megbízható, pontos, precíz, türelme végtelen. Megnyerő kommunikációjával képes a betegek megnyugtatására, a konfliktusok kezelésére.

A gyerekosztályon dolgozó Varró Csabáné Éva 1991 óta erősíti a kisvárdai kórházat, epidemiológiai szakápoló képesítést is szerzett. Minden osztályon, minden feladatban helyt áll, soha nem adja fel. Az új dolgozók betanításánál fontos szerepet játszik, az elsők között veszi észre, ha segítségre van szüksége a gyereknek vagy a szülőnek, változik a beteg állapota. Figyelme mindenre kiterjed. Mondókázik vagy énekel, hogy megnyugtassa a kicsiket.

Vajda László Zsoltné Tünde 2013 óta dolgozik a rehabilitációs osztályon. A betegágy melletti feladatokat hivatásának tekinti, a csendes, szűkszavú, visszahúzódó jellem mögött kimagasló határozottság és hivatástudat áll. A betegekhez mindig van egy kedves mosolya, biztató mondata, gyengéd érintése. Megbízhatóság, magabiztosság árad belőle, ami biztonságérzetet ad a betegeknek. Mindig kész segíteni a kollégáinak két gyermeke mellett is.

Pálfi Lászlóné Gabika a neurológiai osztályt erősíti, már 25 éve. Munkáját a betegek iránti tisztelet, szeretet, megbecsülés és segítőkészség, magas szakmai színvonal jellemzi. Az ápolást hivatásának tekinti, a betegek problémáira érzékeny és nyitott. A hozzátartozókkal empatikus, segít az osztály új dolgozóinak betanításában. Kollágái szeretnek vele együtt dolgozni, ő az osztály egyik példaképe.

Szeretettel gratulálunk a kitüntetetteknek és minden ápolónak!


- FrissMédia -

Fotó: Szabó Sándor