AKTUÁLIS
#horgászverseny
#tűzoltók
​Ajaki a vármegye legjobb tűzoltó horgásza 2023-ban!
Rekordszámú nevezés, 65 rajtszám és temérdek hal a horgokon.

A Székely Őzetanya Horgásztó területén rendezték meg a XII. Turkó Sándor Tűzoltó Emlékversenyt és a Tűzoltók 2023. évi Egyéni Horgászbajnokságát a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Tűzoltószövetség szervezésében.

2023. augusztus 11-én a kora reggeli sorsoláson rekordszámú tűzoltó horgász jelent meg, így 65 rajtszám közül a nevezések beérkezésének sorrendjében húzhatta ki mindenki a horgászhelyét. A versenyszabályzat kiírásának megfelelően, a szervezők lehetőséget biztosítottak a kihúzott horgászhelyek elcserélésére, és az adminisztrációt követően a 7 órakor megszólaló dudaszóra megkezdődött a horgászat.

A szervezők 3 részre osztották a területet, és 3 mérlegelő bizottság is megkezdte a munkáját. Már az első percekben is volt dolguk, hiszen rengeteg bot görbült és a tóban fogható halfajták mindegyike (ponty, amur, keszeg, kárász, harcsa, süllő) horogra akadt. Voltak, akiknek jobban, voltak akiknek kevésbé akadtak a halak a horogra, de ez természetesen függött az alkalmazott etetőanyagtól, és a horgász ügyességétől.

A horgászok segítettek egymásnak a "zsákmány" kiemelésében, melyet természetesen mérlegelés után, a bizottság visszaengedett a vízbe. A verseny végét 14 órakor ismét dudaszó jelezte, és az utolsó mérlegelések elvégzését követően kialakult a végső sorrend.

Az összesítést követően hamar kiderült, hogy 2023-ban megtört a ContiTech LT évek óta tartó "hegemóniája", és az idei évben elhalászták orruk elől a nagy halakat. Az eredményhirdetés előtt a szervezők és a horgászok megemlékeztek a verseny névadójáról Turkó Sándorról és az idei év elején elhunyt, a szervezésben minden évben aktívan résztvevő Fecske Lászlóról, akik immáron fentről szurkoltak a tűzoltó horgászoknak!

A XII. Turkó Sándor tűzoltó emlékverseny, a Tűzoltók 2023. évi egyéni horgászbajnokság eredménye:

  1. helyezett: Pekola Miklós (Ajaki TE) 82 570 gramm, aki ezzel jogosulttá vált a "Vármegye legjobb tűzoltó horgásza" cím viselésére.
  2. helyezett: Kovács György (Mátészalka KVK) 41 635 gramm,
  3. helyezett: László Attila Zoltán (Hazard Team Nyírbátor) 39 445 gramm,
  4. helyezett: Kékesi Csaba (Csenger ÖTP) 32 650 gramm,
  5. helyezett: Kovács Tibor (Ajaki TE) 31 475 gramm,
  6. helyezett: Szuromi András (ContiTech LT) 29 225 gramm.

Különdíj

Legnagyobb halat fogó: Kékesi Csaba Csenger ÖTP 7 305 gramm

Az eredményhirdetést követően közös ebéd elfogyasztásával, és kötetlen beszélgetéssel zárult a tűzoltó horgászverseny.

Gratulálunk az eredményesen szereplő horgászoknak, találkozzunk 2024-ben!