SPORT
Labdarúgás
#Budafok
#Kisvárda
#meccs
A szél befújta, a buckán bepattant
Végig jobb volt a Várda (az utolsó pillanatokban már feladták lélekben), de a Budafoknak minden bejött, a szél befújta a labdát, a göröngyben megpattant.

Pedig biztos Várda-győzelemnek tűnt az elején. Már a kezdés után rögtön a budafoki kapu elé keveredett a labda, aztán Navratil meghúzta a bal oldalon, Bumbához passzolt, s éles szögből nagy kapufa lett a vége.

Ezt követően odarúgós-ideütős harcos játék kezdődött, s tartott sokáig.

Bumba villant meg félóra után megint. Egy szabadrúgáshoz két várdai zsonglőr is odaállt. Egy szabályos pici pöci után Bumba tolt egyet a labdán, s mivel sorfal nem volt, futtából rárúgta. Bese, a budafoki cserekapus pont jó helyen állt, bár a pörgős labdát megfogni nem tudta, de az róla a kapu mellé pattant.

Egy tuti helyzete volt a Budafoknak is. Zsóri ugrott ki egy remek átadással, de lelassult, mint Lauda a Monte-Carlo-i kanyarban, meg a labda is rakoncátlankodott, úgyhogy végül kipattant a labda az alapvonalon.

A szünetben Budafok-Kisvárda 0-0.

A második félidőben küzdött, hajtott a Várda keményen.

Aztán kapott két gólt.

Az egyik kicsit potyaízű volt. A budafoki Ihrig-Farkas Sebestyén ment el a jobb oldalon, és vagy zseniálisan a szögletzászlótól nem messze betekerte a hosszúba, vagy be akarta adni, s a szél befújta a kapuba.

Budafok-Kisvárda

1-0.

Megint támadott a Várda, megint gólt kapott pár percre rá.

Egy ellentámadásnál a budafoki Kovács három kisvárdai védő társaságban vezette a labdát a térfél közepén. Nem tűnt veszélyesnek, aztán Kovács gondolt egyet, s rárúgta a Kígyó-térről. Pont a kapus előtt egy picit pattant egyet a lapos, sarokra tartó lövés, úgyhogy be is ment.

2-0.

A 84. percben a budafoki mágus, Ihrig-Farkas cselezett Messi-módra a Várda 16-osán belül, majd öt méterről jobbról rászúrta, Dombó kapus bravúrosan hárított.

Maradt a vége:

Budafok-Várda 2-0.

Főkép: Tumbász Hédi/nemzetisport.hu