AKTUÁLIS
#Rétközi-tó
#Retro Rádió
A Rétközi-tó csodáiról lesz szó a Retro Rádióban!
A Rétközi-tó tökéletes helyszín a kikapcsolódni, sportolni vágyók számára. A Retro Rádióban 9 órától egészen 10 óráig hallgathatnak róla színes beszámolót vasárnap.

Dr. Kiss Róbert Richard Prima Primissima-díjas újságíró mesél majd hazánk egyik legszebb taváról, ahová özönlenek a turisták. A tapasztalatok és az adatok ugyanis azt mutatják, hogy Kisvárda és térsége turisztikai desztinációvá fejlődött. Ebből nem csak Kisvárda, hanem a térség is profitál. Elég, ha a nagyobbrészt Szabolcsveresmarthoz, kisebb részt Dögéhez tartozó Rétközi-tó fejlesztéseit nézzük. A tó hazánk ötödik legnagyobb természetes állóvize, felülete több, mint 400 hektár. Itt található a nemzetközi teniszakadémia, a Bucka-lak, illetve a vízi bázis, ami tökéletes helyszín a kikapcsolódni, sportolni vágyók számára.

A térségre felfigyeltek határon innen és túlról is. Áradnak a turisták Cinemaqua Film és Naturparkba, napi több száz látogató sok-sok csodára vágyó vendég. Ez részben annak az országos kampánynak köszönhető, ami által Kisvárda és térségének népszerűsítése zajlik. A Közszolgálati televízió, Nyaralj itthon sorozatában szerepelt a Cinemaqua Film- és Naturpark, illetve a Rétközi-tó is. De forgatott a TV2 és az ATV turisztikai magazinja is a térségben. Vasárnap 9 órától pedig újabb műsorban hallhatnak a gyönyörű tóról és környékéről: Dr. Kiss Róbert Richard a Retro Rádióban mesél majd arról, miért érdemes ide ellátogatni. Hallgassák!


Fotó: Gere Bence Barnabás