SPORT
Labdarúgás
#Mezőkövesd
#Kisvárda
#meccs
#félidő
A Mezőkövesd vezet a félidőben
Az OTP Bank Liga 17. fordulójának alkalmával a kisvárdaiak a mezőkövesdi játékosokkal mérik össze tudásukat. A félidőben a Mezőkövesd vezet, a Kisvárda emberhátrányban.

A 13. percben az üdesárga mezben pompázó kisvárdai Dombó kapus szállt rá egy éles szögből érkező labdára s tisztázott remekül. Két percre rá a mezőkövesdi Nagy fejelt fölé. Főként a mezőkövesdiek támadtak, de azért az első negyedórában csak a Várkerti Vitézek rigmusai segítettek, hogy ne bóbiskoljanak el a nézők. Aztán a mezőkövesdi szolid mezőnyfölény góllá érett.

Egy szögletet a válogatott védő, Guzmics fejjel elért, a labda a kapu torkában álló Neszterovhoz, a Mezőkövesd másik védőjéhez pattant, aki egy méterről bepofozta a kapuba, érdemes volt leigazolniuk Ukrajnából: 1-0.

Aztán a 24. percben majdnem növelte előnyét a Mezőkövesd. A félpályára előreívelt labdára startolt a mezőkövesdi csatár és a kisvárdai védő, rángatták egymást, mint a cselgáncsban, s a kövesdi győzött, de hiába vitte egyedül kapura, Dombó megint remekül védett.

Az első félórában úgy mozgott néhány kisvárdai focista, mint ahogy a százhúsz kilós haverok szoktak, miután betermelték a nagyanyjuk ötfogásos ebédjét.

De az NB 1 legszerethetőbb szurkolótáborainak egyikének, a Várkerti Vitézeknek “Támadjatok” rigmusai után picit próbálkozott a Várda. De erő nem volt igazán, majd Szimovics (Simovic) kiállítása szinte reménytelenné tette a helyzetet. Az első félidő végén a Kisvárda friss igazolása addig vitatkozott a játékvezetővel, amíg kidumálta magának a második sárgát.

Hát, nem lesz könnyű innen felállni, pedig muszáj lesz, mert komoly pénzt tettem a Várdára a sarki lottózóban.

Főkép: kisvardafc.hu