NAGYVILÁG
#Budapest
#kínai turisták
​A legminőségibb úticélok között ajánlják Kínában Magyarországot
Dr. Kiss Róbert Richard Prima Primissima díjas turisztikai szakújságíró az M1 adásában ezúttal azokról az elismerésekről beszélt, amiket Magyarország, mint turisztikai úticél kapott több kínai magazintól.

5 jelentős szakmai elismerést kapott a magyar turisztikai szektor Kínától, az egyik legfontosabb küldő országtól a Magyar Turisztikai Ügynökség beszámolója szerint. A kínai National Geographic Travel például a legminőségibb úticélok között ajánlja Magyarországot, egy másik magazin pedig az év új feltörekvő úticéljának választotta hazánkat.

Az ügynökség emlékeztet: Kína a világ egyik legnagyobb küldő piaca, ezért kiemelten fontos a magyar turizmus számára is.

A pandémia után a kínai kormány először hazánkban tette lehetővé a szervezett utakat az Európai Unió tagállamai közül. Jelenleg 2 légitársaság heti 8 járata közlekedik Magyarország és Kína Között. Ennek is köszönhető, hogy tavaly négyszeresére nőtt a Kínából hozzánk érkező vendégek száma az egy évvel korábbihoz adatokhoz képest.

Dr. Kiss Róbert Richard Prima Primissima díjas turisztikai szakújságíró az M1 adásában kiemelte, hogy a kínai turisták száma folyamatosan növekszik, 2024-ben pedig további bővülés várható. Szerinte ebben jelentős szerepe lehet a hazánkat méltató újabb turisztikai elismeréseknek.

„Egy ottani utazási portál elismerése komoly dolognak számít és komoly döntési potenciált is jelent majd a későbbiekben. Tehát azt gondolom, hogy Magyarország vonzó úticél lehet a kínaiaknak. Ezen a héten pénteken rendeznek gazdasági szakmai konferenciát is itt, Budapesten, tehát a magyar főváros már kínai-magyar konferenciáknak is a helyszíne. Ez is azt mutatja, hogy nagyon jó irányba haladnak a magyar-kínai kapcsolatok” – mondta a szakértő.

A járvány után az elhúzódó háborúk jelentik a legnagyobb veszélyt a hazai turizmusra. A szakemberek ugyanakkor abban bíznak, hogy az elmaradó orosz, ukrán és izraeli turisták számát a Magyarországra érkező kínai látogatók növekvő száma ellensúlyozhatja.