AKTUÁLIS
#Lomnici Zoltán
#Nyíregyháza
#Polgári Esték
#Európai Bizottság
#Európai Unió Bírósága
#gyermekvédelem
#kereset
A gyermekvédelem területén Magyarország érvényesíteni fogja álláspontját az EU-ban
Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Századvég jogi szakértője ezt a Polgári Esték programsorozat előadásán fejtette ki Nyíregyházán. A szakember Dr. Vinnai Győző kormánypárti országgyűlési képviselő meghívására érkezett a régi hagyományokat felújító Polgári Esték programsorozat előadásra.

A fórum jellegű beszélgetésre teljesen megtelt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei székhelyen a Centrál hotel nagyterme.

Ifj.Lomnici Zoltán, alkotmányjogász korábban az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán az Alkotmányjogi Tanszék oktatója volt, az Alkotmány a gyakorlatban című kommentár társszerzője. A tudományos fokozattal és jogi szakvizsgával rendelkező szakember Nyíregyházán mondta el véleményét hazánk és az Európai Unió kapcsolatáról. A szakjogász szerint politikai önbíráskodás, amit az Európai Parlament művel az nekünk járó uniós pénzek visszatartásával.


Ennek ellenére a Századvég jogi szakértője úgy véli, a hazánknak járó uniós forrásokat reálisan nem veszélyezteti, hogy az Európai Bizottság kötelezettségszegési keresetet nyújtott be az Európai Bírósághoz a gyermekvédelmi törvénnyel kapcsolatban.


"Láthatjuk, hogy az Európai Bizottság egy joguralmi jellegűnek láttatott kérdésben valójában politikai természetű elvárások teljesítését követelte Magyarországtól" – fogalmazott a Magyar Nemzetnek ifj. Lomnici Zoltán. Arra reagált, hogy kedden beérkezett az Európai Bizottságnak a gyermekvédelmi törvénnyel kapcsolatos, kötelezettségszegés megállapítása iránti keresete az Európai Unió Bíróságához. A Századvég jogi szakértője hozzátette: a gyermekvédelem területén láthatóan eltér a magyar álláspont Brüsszelétől, és miután ez nem kizárólagos uniós hatáskörbe tartozó terület, Magyarország érvényesíteni igyekszik – és fogja is – az álláspontját.