18 FIGYELEM!
Ez a tartalom olyan elemeket tartalmazhat, amelyek kiskorúakra károsak lehetnek.
Ha ön elmúlt 18 éves, kattintson az "Elmúltam 18 éves" gombra és a tartalom elérhető lesz.
Elmúltam 18 éves Nem múltam el 18 éves
KÉK FÉNY
#demecser
#letartóztatás
#leszúrta a férjét
A gyerekek előtt, konyhakéssel szúrta mellkason a férjét egy demecseri nő
A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója 30 napra elrendelte annak a demecseri nőnek a letartóztatását, aki dulakodás közben mellkason szúrta az 50 éves férjét. A férfi a helyszínen meghalt.

A megalapozott gyanú szerint a 38 éves nő április 15-én éjjel szóváltást követően a demecseri otthonukban a kiskorú gyermekei előtt egy konyhakéssel mellkason szúrta férjét. A gyanúsított értesítette a mentőket, akik a sértett életét már nem tudták megmenteni - a vérveszteség miatt - a helyszínen elhalálozott.

A nőt a nyomozó hatóság halált okozó testi sértés bűntettével gyanúsította meg.

A gyanúsított kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekményt követett el, ezért alaposan feltehető, hogy szabadlábon hagyás esetén a tanúkat befolyásolhatja. A bíróság azonban a szökés-elrejtőzés veszélyét nem fogadta el érvként az ügyészség részéről, hiszen a nő saját maga hívta ki a mentőket és mindvégig a helyszínen volt.

Úgy tudjuk, hogy a nő jogos önvédelmi helyzetre hivatkozik. A pár között rendszeresek voltak a viták, féltékenységi jelenetek. A nő állítása szerint a férje rendszeresen bántalmazta őt. Erre állítása szerint több bizonyíték is van.

A bíróság megállapította, hogy a gyanúsított büntetlen előéletű, azonban a cselekményét egy korábban elkövetett bűncselekmény miatt alkalmazott 1 éves feltételes ügyészi felfüggesztés hatálya alatt követte el.

A jelen cselekménye kiemelkedő tárgyi súlyú – 2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő - emellett a gyanúsításban foglalt bűncselekmény vonatkozásában további bűncselekmény elkövetése körülményeinek tisztázása szükséges, így alappal lehet attól tartani, hogy a gyanúsított szabadlábra helyezése esetén a büntetőeljárásban résztvevő személyeket, tanúkat jogellenesen befolyásolna vagy megfélemlítene, ezzel nehezítve a bizonyítást. Mindezek alapján a bíróság elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

A végzés nem végleges, a gyanúsított és védője enyhébb kényszerintézkedés, bűnügyi felügyelet elrendelése érdekében fellebbezést jelentettek be.