AKTUÁLIS
#álláskereső
#támogatás
7.5 milliárd forint bértámogatás a megyénkben
Bértámogatás és vállalkozóvá válást elősegítő támogatás igénybevételi lehetőségéről tartottak sajtótájékoztatót a Vármegyeházán, a „Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei foglalkoztatási gazdaságfejlesztési együttműködések” projekt keretében.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegye Önkormányzata és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kormányhivatal alkotta konzorcium együttesen valósítja meg a 7,450 milliárd forint összköltségvetésű nyertes pályázatát, amely nagyban hozzájárulhat közösen kitűzött céljaink eléréséhez. A program a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg- fogalmazott a vármegyei közgyűlés elnöke, Seszták Oszkár.


Román István megyénk főispánja kifejtette, hogy a projekt keretében elindult a vármegyei Kormányhivatal koordinációja alatt a bértámogatásokra, valamint vállalkozóvá válásra irányuló támogatások biztosítása. A támogatások elérhetőségéről a vármegyei Kormányhivatal által közzétett aktuális Hirdetményekből (https://nfsz.munka.hu) lehet tájékozódni, illetve az állami foglalkoztatási szerv hatáskörében eljáró járási hivatal foglalkoztatási osztályain.

A munkaerőpiaci programban 30 év feletti hátrányos helyzetű álláskeresők vehetnek részt.


A projekt keretében támogatható célcsoportok:
1. Az építőipar és a kereskedelem, gépjárműjavítás területén elhelyezkedni szándékozó – 3-6 hónapja nyilvántartott – álláskeresők
2. Tartós (legalább 12 hónapja) álláskeresőként nyilvántartottak
3. Közfoglalkoztatásból legfeljebb 6 hónapja kilépő álláskeresővé válók
4. Inaktívak

A főispán rámutatott, hogy a vállalkozóvá válást elősegítő támogatás annak a személynek nyújtható: akit legalább egy hónapja
álláskeresőként nyilvántartanak, aki az állami foglalkoztatási szerv által nyújtott – legalább egy hónap időtartamú – szolgáltatás keretében a vállalkozás indításához szükséges jogi, pénzügyi készségeket megszerzi, és aki a szolgáltatás keretében üzleti terv készítésével bemutatja az indítani kívánt vállalkozás hatékonyságát és működésének részleteit.