AKTUÁLIS
67 millióból újult meg a nyírgelsei egészségház - videó
Az alig több mint ezer fős település kimondottan idősödő lakossága a mai naptól egy korszerű egészségügyi komplexummal lett gazdagabb. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében mintegy 67 millió forintból megvalósuló beruházás révén egy épülettömbbe költözhetett a háziorvos, védőnői szolgálat, valamint a fogorvos.

A mai átadóünnepségen Nyírgelse apraja-nagyja jelen volt. Nagy esemény ez az életükben, hisz az 1970-es években épült orvosi rendelő kapott új külsőt és belsőt. És ha már felújítottak, akkor korszerűsítettek és a bővítettek is. A beruházás finanszírozása két forrásból valósult meg, ugyanis a TOP nem fedezte volna teljes mértékben a korszerűsítést, így az összeget pótlólagosan mintegy 17 millió forinttal egészítette ki a magyar kormány. Ebből a pénzből már egy korszerű műszerekkel felszerelt fogorvosi rendelő is belefért a projektbe. Ez a megyénkben ilyen kis településen talán egyedülálló.


Egyébként a választókerületben összesen 18 településen valósult meg az elmúlt években valamilyen egészségügy fejlesztés, beruházás, így elmondható, hogy mindenütt az uniós elvárásoknak megfelelő az egészségügyi intézményhálózat.

Az átadó fontosságát jelezte, hogy jelen volt az egészségügyi államtitkárság egészségügy szakmai irányításáért felelős helyettes államtitkára, dr. Csányi Endre Péter.

A megyei vezetők közül Baracsi Endre, a megyei közgyűlés alelnöke, dr. Farkas József főrendőr is rész vett az átadáson, az előbbi köszöntőt is mondott.

Hogy ki mit tartott fontosnak megosztani ezen az eseményen, azt összefoglaló videónkból megtudhatják.

- FrissMédia -