AKTUÁLIS
5,7 milliárd forintos rendőrségi fejlesztés Nyírbátorban
Átadták a Készenléti Rendőrség kelet-magyarországi határrendészeti igazgatósága III. XXII. határvadász bevetési osztályának elhelyezésére szolgáló épületegyüttest csütörtökön Nyírbátorban. A beruházás teljes értéke eléri a 5. 7 milliárd forintot, amit hazai forrásokból biztosított az állam.

Miskolczi Csanád rendőr ezredes, a Készenléti Rendőrség Kelet-magyarországi Határrendészeti Igazgatóságának vezetője az átadó ünnepségen elmondta, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság kezelésében lévő területen a 3.300 négyzetméter alapterületű épületegyüttest több mint egymilliárd forintból alakították ki.



A beruházás része annak a 97,8 milliárd forint összegű programnak, amellyel a kormány a határvadász bevetési osztályok fejlesztését támogatja.

Ezekkel a fejlesztésekkel korszerű elhelyezési feltételeket alakítanak ki, biztosítják a szükséges rendészettechnikai eszközöket, ruházatot és szolgálati járműveket. A nyírbátori a hetedik ilyen létesítmény a sorban a tíz városban megvalósuló beruházások közül.

A 2017 augusztusában kezdődött beruházással az épületegyüttes szálló részében 230 embert lehet elhelyezni, a garzon részben 48 szobát alakítottak ki. Itt elsősorban házastársak lakhatnak együtt.



A budapesti székhelyű határvadász mélységi ellenőrzési osztály, valamint a győri, a szombathelyi, a pécsi, a kiskunhalasi, a nyírbátori és a miskolci határvadász bevetési osztály mellett Nagykanizsán, Kaposváron, Debrecenben, Orosházán egy-egy, Szegeden kettő, Kiskunhalason pedig plusz egy osztályt állítottak fel, a létszámot pedig megemelték. A 2016. szeptember 1-jén indult határvadász-toborzás eredményeként ma 97,1 százalékos a személyi feltöltöttség.



Dr. Simon Miklós, a Parlamenti Rendészeti Bizottság alelnöke, a térség fideszes országgyűlési képviselője köszöntőjében azt mondta, hogy térség közbiztonsága - ami mindannyiunk számára kitüntetetten fontos - jelentősen javult az elmúlt években, majd köszönetét fejezte ki mindenkinek, akik ezért hathatósan cselekedtek, név szerint említve az országos és a megyei rendőrfőkapitányságot.

A képviselő kitért a készenléti rendőrség és az Állampolgársági és Bevándorlási Hivatal Befogadóállomása munkatársainak áldozatos munkájára is, amit a térség és Magyarország biztonsága érdekében tesznek nap, mint nap – fogalmazott.

Simon Miklós beszédében ugyanakkor emlékeztetett: „nem örültünk 2005 áprilisában amikor a laktanyába ideköltöztették az idegenrendészeti közösségi szállást, ma sem örülünk ”. Majd hozzátette, „hiszen a híradások szerint igen kemény terroristák, illetve terrorista gyanús elemek is elvegyülnek az itt lévő illegális bevándorlók között.”



A képviselő a beruházásról szólva kiemelte, hogy a körletfejlesztéssel javulnak az itt szolgáló határrendészek munkafeltételei, az új szolgálati férőhelyek, lakások kialakításával pedig a fiatal rendőrök lakhatási feltételei javulnak s ez segíti a fiatalok letelepedését is.



Az ünnepségen jelen volt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, Román István, a megyei közgyűlés alelnöke, Szabó István, a környező teleülések polgármesterei, Várai László, valamint Ajak város polgármestere, Kerekes Miklós is.


- FrissMédia -