AKTUÁLIS
#Komoró
#támogatás
50 millió forintot kap Komoró
A komorói önkormányzata az új Széchenyi terv Településfejlesztési Operatív Programban meghirdetett Települési környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztések elnevezésű pályázatnak köszönhetően 50 millió forint támogatást nyert.

A komorói önkormányzat célja a településen található nem megfelelően működő szikkasztórendszer felújítása, átépítése. A fejlesztés eredményeként csökken az érintett terület belvíz veszélyeztetettsége, valamint a belvíz megszűnésének ideje és az esetleges belvíz elöntéses napok száma, javul a terület mikroklímája és vízháztartása.

A projektet 50 millió forint európai uniós támogatás segítségével valósíthatja meg a komorói önkormányzat. Az 50 millió forintos támogatás segítségével a település két utcájának csapadékvíz kezelési korszerűsítése valósult meg, oly módon, hogy a belvízkár megelőzési szándék mellett ökológiai szempontokat is figyelembe véve vízvisszatartás került kialakításra. A meder felújítása hatékony belvízkár megelőzésére szolgál, a vízvisszatartás pedig érvényesíti az elvet, miszerint fontos a lehulló csapadék legnagyobb részét helyben tartani, beszivárogtatni.

Fotó: komoro.hu