AKTUÁLIS
#KOMORÓI GYÜLEKEZET
#GYÜLEKEZETHÁZ
40 millió forintból újult meg a gyülekezetház Komorón
​A komorói gyülekezet 1998. februárjában kártalanítás útján kapta vissza az Önkormányzattól a volt iskolaépületet. Azóta dédelgetett álmuk volt annak felújítása, hogy gyülekezeti ház legyen.

Kisebb-nagyobb összegű ráfordítások eredményeképpen rövid ideig használták is, igaz csak egy termet. 2023. nyarára az álom valóság lett és közel 40 millió forint ráfordítással újra élettel telt meg az épület. Ennek örömére hálaadó istentiszteletre gyűltek össze a komoróiak. Az igét Fekete Károly református püspök hirdette.

Az Istentiszteletet követően a gyülekezeti közgyűlésén elhangzott, hogy közel húsz éve üresen állt a kárpótlásként kapott ingatlan, és közben az állaga csak romlott. Az elmúlt három évben lehetőségük nyílt, hogy a Magyar Falu Program keretében felújítsák. Ennek reményében vágtak bele 2019-ben. A felújításhoz szükséges anyagi forrást pályázati támogatásból sikerült előteremteni, melynek eredményeképpen 40.123.126 Ft-ot sikerült a felújításra fordítani. Majd a Tiszántúli Református Egyházkerület hétmillió forintos támogatásának köszönhetően további fejlesztések váltak lehetővé és végül berendezték az épületet. Így 2019 - 2022 között mindösszesen 47.123.126 Ft összeget költöttek a felújításra, melyből 47.061.308 Ft a pályázati és egyházkerületi támogatás összege.

A hálaadó istentiszteleten jelen volt dr. Seszták Miklós országgyűlési képviselő, a település polgármester asszonya, Farkas Béláné, a szomszédos gyülekezetek lelkészei, valamint a szomszéd települések felekezeteinek papjai.