AKTUÁLIS
#pályázat
#KKV szektor
280 millió forint a megyei kis- és középvállalkozásoknak
Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből kilenc munkáltató nyert közel 280 millió forint vissza nem térítendő támogatást a Pénzügyminisztérium (NFA-2018-KKV) munkahelyteremtő beruházásokat segítő pályázatán. A fejlesztések 136 új munkahely létrehozását teszik lehetővé és további 380 ember foglalkoztatását garantálják a következő két esztendőben, így összességében 516 fő munkahelye válhat biztosítottá - tájékoztatta lapunkat a megyei kormányhivatal.

A területi különbségek csökkentését-, a gazdasági-, társadalmi- és munkaerő-piaci szempontból hátrányos helyzetű térségek, települések felzárkóztatását és a helyi gazdaság megerősítését célzó több éve rendszeresen meghirdetett támogatási forma a kis- és középvállalkozások számára rendkívül népszerű. A program működtetéséhez 6 milliárd forintos forrás állt rendelkezésre. A pályázatokat a beruházás székhelye szerinti illetékes kormányhivatalhoz lehetett benyújtani 2018. szeptember 10-ig. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályának munkatársai a benyújtott pályázatok tartalmi és formai értékelését követően a támogatásra- és elutasításra vonatkozó javaslattal a Pénzügyminisztériumba továbbították.

A pénzügyminiszter mérlegelési jogkörben döntött a támogatás odaítéléséről, ez alapján kilenc nyertes megyei pályázó közel 280 millió forintot fordíthat majd munkahelyek teremtésére, a hatósági szerződések megkötése folyamatban van - olvasható a közleményben.

A támogatottak több, mint 60 százaléka a megyeszékhelyen és környékén kívánja megvalósítani beruházását, mely tevékenységüket tekintve elég széles skálán mozog. A munkáltatók a munkahelyteremtő a fejlesztéseket egyebek között gépgyártás, építőipar, kereskedelem, felsőruházat gyártása területén valósítják meg. A beruházások leginkább az e tevékenységekhez kapcsolódó gépek beszerzése, valamint az építési beruházások jelentik.

Pályázni csak olyan beruházással lehetett, amelyet a pályázó legkésőbb 2019. október 31-ig be tud fejezni.