AKTUÁLIS
#időkapszula
#Dr. Seszták Miklós
#kultúra
#sportfejlesztés
270 milliós fejlesztés Berkeszen
​A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) keretében mintegy 272 millió forintos vissza nem térítendő támogatást nyert el Berkesz önkormányzata egy korszerű közösségi tér kivitelezésére. A ünnepélyes alapkő letételre ma került sor.

Szidor Attila Berkesz polgármestere elmondta, hogy a településen közösségi tér fejlesztésével szeretnénk biztosítani a település megtartóképességének emelését. A projekt részeként megvalósításra kerül a berkeszi 316/5 helyrajzi számú önkormányzati ingatlanon egy közösségi épület, benne egy minden igényt kielégítő közösségi konyhával.

Berkesz településen gyakorlatilag nincs kulturális intézmény, illetőleg olyan közösségi épület, amelyben a helyi lakosság közösségi programokat tudna szervezni, ezt jelenleg az iskola épületében tudjuk megoldani- mutatott rá a polgármester.

A térség országgyűlési képviselője, dr. Seszták Miklós kiemelte az ünnepségen, hogy a település ezzel a beruházással méltó helyet teremt a közösségi rendezvényeknek.

A közösségi épület megvalósulásával a helyi rendezvények, programok kapnak megfelelő épületet, a legkülönfélébb rendezvényeknek tud helyet és megfelelő körülményt biztosítani, legyen az házasságkötési ceremónia, nyugdíjas összejövetel, vagy éppen szabadtéri főzések, programok, falunapok- fogalmazott a kormánypárti országgyűlési képviselő.

A köszöntőket követően elhelyezték azt az acél kapszulát, amiben az épület terveit, egy aktuális újságot, a helyi óvoda és iskola diákjainak rajzait, valamint egy, a meghívott vendégek által aláírt jelenléti ív került elhelyezésre.

A kapszula elhelyezését követően a történelmi egyházak képviselői közül a református egyház lelkésze megáldotta, a görögkatolikus egyház papja megszentelte az alapkövet.

A projekt tervezett befejezése 2025-ben várható.