KÉK FÉNY
#kihűlt
#ítélet
10 év fegyház a feleségét kihűlni hagyó nyíregyházi férfinak
10 év, fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélték azt a férfit, aki hagyta kihűlni a feleségét 2016. december 19-én egy Nyíregyháza – Zombori bokorban található lakásban.

Ma hirdetett ítéletet a Nyíregyházi Törvényszéken dr. Gunyecz Zoltán bíró egy védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölési ügyben.

A bíróság bizonyítottnak látta, hogy a vádlott, aki egyébként a bűncselekménnyel kapcsolatos beszámítási képességében enyhe mértékben korlátozott volt, hagyta kihűlni 2016 novemberétől mozgásképtelen feleségét.

Portálunk az ügy tárgyalásáról részéletesen beszámolt, megírtuk, hogy az ügyész a vádiratában úgy fogalmazott: a sértett szobájában a fűtést cserépkályha biztosította, melyet a vádlottnak kellett volna fűtenie, ő azonban italozó életmódja és a sértett sorsa iránti közömbössége miatt ezt nem tette meg.

Az üggyel kapcsolatban három tárgyalási napon dr. Gunyecz Zoltán bíró 24 tanút idézett, akik megdöbbentő, olykor plasztikus részletességgel számoltak be arról a végzetes napról és azt megelőző fél év történéseiről.

A sértettet, akit hosszú ideje már pelenkázni kellett, hiszen vizelet- és széklet-visszatartási rendellenessége is volt, jól láthatóan nem gondozta senki az utolsó napokban. A mentőtiszt megjegyezte vallomásában, hogy ő is fázott a lakásban, ezért a felmelegítést a mentőben kezdték meg. Akkor jött a következő döbbenet, mikor előkészítés közben egérürülék hullott a sértett karjáról. A mentősök a melegítést, újraélesztést megkísérelték, majd kórházba szállították a sértettet, ahol még aznap elhunyt.

A bíró az ítélet indoklásában felidézte a tanúk beszámolóit és a vádlott védekezéseként előadottakat, ami esetenként cáfolható volt. A bíróság könnyítő körülményként értékelte a vádlott büntetlenségét, idős korát valamint a részleges beismerő vallomást, ugyanakkor súlyosbító körülményként esett latba az a tény, hogy a bűncselekményt közvetlen hozzátartozója sérelmére követte el a vádlott.

Ennek a bűncselekménynek a büntetési tétele 10-20 évig terjedő szabadságvesztés lehet. Az elítélt leghamarabb a büntetés kétharmadának letöltésekor szabadulhat. Akkor 71 éves lesz.

A vádlott és védője teljes körű fellebbezés jelentett be, így az ítélet nem jogerős. Az ügyész tudomásul vette az ítéletet.

- FrissMédia -