KÉK FÉNY
#lopás
#rablás
1 rablás és 11 betörés
A Kisvárdai Rendőrkapitányság vádemelést javasol a dögei gyanúsított ellen.

A Kisvárdai Rendőrkapitányság rablás bűntett és lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást K. Attila 46 éves dögei lakos ellen. A frissen lezárt nyomozás adatai szerint a férfi 2016. szeptember 12-én betört egy dögei házba, ahonnan készpénzt, külföldi valutákat, és arany ékszereket lopott el. A tulajdonos cselekménye közben tetten érte a gyanúsítottat, aki az eltulajdonított értékekkel együtt menekülni kezdett. A sértett a szomszédos kertekben utolérte a feltételezett tettest, akit felszólított, hogy adja vissza neki, amiket ellopott. A gyanúsított ekkor a nála lévő késsel életveszélyesen megfenyegette a sértettet, aki az időközben segítségére siető ismerősével lefegyverezte a férfit, és a rendőrök kiérkezéséig visszatartotta. A Kisvárdai Rendőrkapitányság munkatársai a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható helyi lakost a rendőrkapitányságra előállították és gyanúsítottként kihallgatták.

A férfi beismerő vallomást tett, és további tizenegy lakásbetörést is elismert, melyeket az elmúlt négy évben Dögén, Fényeslitkén, Papon, és Jékén követett el. A gyanúsítottat a rendőrök bűnügyi őrizetbe vették, és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására a Kisvárdai Járási Ügyészségnél, amit az illetékes bíróság elrendelt, és a nyomozás teljes időtartama alatt fenntartott.

A Kisvárdai Rendőrkapitányság a nyomozást befejezte és az ügyben keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészségnek.

-Friss Média-

Forrás: police.hu