KÉK FÉNY
#rendőrség
#baleset
#Nagykálló
#Geszteréd
Tragédia: Iskolabusz ütközött mikrobusszal – Ketten meghaltak Nagykálló és Geszteréd között
Nagykálló, Geszteréd – Ketten meghaltak, és több mint tucatnyian megsérültek egy frontális ütközés nyomán hétfő délután Nagykálló közelében.

Az elsődleges információ szerint egy munkásokat szállító Toyota kisbusz tartott Geszteréd irányából Nagykálló felé, amikor Ludastó vonalában egy szemből érkező iskolásokat szállító autóbusszal ütközött frontálisan.

A karambol nyomán a kisbuszban elöl ülő felnőttek életüket vesztették, az autóbuszban több mint tucatnyi gyermek szenvedett kisebb nagyobb sérülést. A súlyos sérülteket mentőhelikopter vitte kórházba, a kárhelyre riasztották a tűzoltókat, akik a roncsból kiszabadították a sérülteket. A rendőrség szakértők bevonásával teljes útzár mellett vizsgálja a körülményeket.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) szóvivője az MTI-t arról tájékoztatta, a mentők kilenc mentőautóval és két mentőhelikopterrel érkeztek a helyszínre. Egy 19 éves lány és egy fiú súlyos fejsérülést szenvedett, őket helikopterrel a miskolci és debreceni kórházba vitték. Huszonnégy könnyebb sérültet a nyíregyházi és a debreceni kórházba szállítottak.

Hal+ílos t+Âmegbaleset Nagyk+íll+- k+Âzel+ęben PS1_4581

Kattintson a képre a galériáért!


A rendőrség közleménye:

Eddig tisztázatlan körülmények között egy munkásokat szállító mikrobusz és egy gyerekeket szállító iskolabusz ütközött össze 2016. szeptember 5-én 16 óra 20 perc körüli időben Nagykálló és Geszteréd között. Az elsődleges adatok szerint a baleset következtében két felnőtt a helyszínen életét vesztette, két személy súlyosan, két személy pedig könnyebben megsérült.

A baleset helyszínelésének ideje alatt a rendőrök az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –