KÉK FÉNY
#ítélet
#megerőszakolta
#megkéselt
#Debreceni Ítélőtábla
#Derecske
Megerőszakolta, majd halálra késelte szerelmét Derecskénél – Ítélet a felkavaró gyilkossági ügyben (18+)
Debrecen – A kislányt megfenyegette, ne merjen szólni senkinek, mert akkor nővérét nem viszi kórházba, hagyja meghalni.

Emberölés, személyi szabadság megsértése, szexuális erőszak, kiskorú veszélyeztetése, kapcsolati erőszak és zaklatás bűntettében M. S. E. vádlottat másodfokon is bűnösnek találta a Debreceni Ítélőtábla a szerdai tárgyaláson. A dr. Elek Balázs vezette tanács helyben hagyta a Debreceni Törvényszék szeptemberben hozott döntését, amely szerint a vádlottat életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte. A vádlott legkorábban 35 év letöltése után bocsátható feltételes szabadságra.

Nem mert megszökni

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott a 16 éves V. N. sértettel, 2008-ban ismerkedett meg, két gyermekük született. A férfi erőszakossága miatt viszonyuk 2014-től megromlott, V. N. gyermekeivel az édesanyjához költözött. A vádlott rendszeresen megjelent Konyáron, és többször könyörgött a nőnek, míg V. N. megbocsátott neki, és újra összeköltöztek. 2015. január 1-jén a vádlott veszekedni kezdett, követelte, hogy a nő mondjon le közös gyermekeikről. Erre a sértett nem volt hajlandó. A vádlott már napi rendszerességgel bántalmazta élettársát, s azzal is megfenyegette, hogy megöli. A sértett félelmében, nem mert megszökni. 2015. február 2-án reggel azonban, amikor a gyermekeiket közösen az óvodába vitték, beszaladt az épületbe, s kérte az óvoda dolgozóit, hogy értesítsék a rendőrséget. A sértett még aznap visszaköltözött az édesanyjához, másnap pedig feljelentést tett zaklatás miatt.

A vádlott nem tudott belenyugodni, hogy élettársa elhagyta, ezért többször próbálta a nőt meggyőzni arról, hogy béküljenek ki.

de-2

Fotó: Derencsényi István | Kattintásra galéria nyílik

Pocsajban feladta magát

2015. márciusában a vádlott megjelent kocsijával a sértett lakóhelyénél, majd a gyermekeket az óvodába vitték. Békülni akart, ezt elutasította a nő, vita alakult ki közöttük. A férfi megfenyegette V. N.-t, hogy ha nem megy vissza hozzá, akkor megöli. Aznap délben a vádlott kiskorú fia a konyári vasútállomáson meglátta a sértettet és annak lánytestvérét a Derecske felé közlekedő vonatra felszállni, és erről értesítette az apját. A vádlott magához vett egy konyhakést, majd kocsival Konyárra ment, felvette fiát, s Derecskére mentek. A vasútállomás közelében egy romos házhoz hajtott, ott megbújt. A sértett és lánytestvére, miután vásárlásukat befejezték, az állomás épülete felé sétáltak. A ház mellé érve a vádlott a konyhakéssel a kezében hirtelen előlépett és erőszakkal a közelben parkoló gépjármű felé vezette V. N.-t. A sértett húga kiabálni kezdett, mire a vádlott fia az épület mögül előbújva a kislányt átölelte, a kocsihoz vezette, s nyugtatni próbálta. A vádlott felszólítására mindannyian az autóba ültek, ő pedig a földúton Derecske-Bányakert külterületre hajtott. Egy bozótos terület mellett állt meg, földhöz vágta a lánytestvér mobiltelefonját, a nála lévő késsel levágta a három ülés biztonsági övét, majd azt egy takaróval együtt csíkokra darabolta, megkötözte V. N. és a húga kezeit, lábait. A vádlott V. N.-t egy körülbelül tíz méterre lévő bokros részhez vitte, ahol akarata ellenére közösült vele. A két kiskorú elfordult, félelmükben sírva fakadtak. A vádlott a sértettet visszakísérte a kocsihoz és többször megfenyegette őt, hogy el fogja vágni a torkát. Ezután a kiskorú sértettet is megerőszakolta. A vádlott ezt követően V. N.-t egy néhány méterre eső területre vitte és öt alkalommal megszúrta, majd felszólította a kiskorú sértettet, hogy búcsúzzon el testvérétől. A férfi az erősen vérző V. N.-t az autó jobb első ülésébe ültette, majd maga is visszaült a kocsiba. Egy-két órán át az autóban ültek, közben V. N. sebeiből folyt a vér. A vádlott felszólította fiát: küldjön lányának üzenetet, hogy megölte volt élettársát, majd ráparancsolt a két kiskorúra, hogy a derecskei vasútállomásról utazzanak haza. A kislányt megfenyegette, hogy a vonaton ne merjen senkinek sem szólni a történtekről, mert akkor a nővérét nem viszi kórházba, hagyja meghalni. A vádlott este hét óra körül végül Pocsajban a rendőrőrs előtt feladta magát. A sértett halálát kivérzéses sokk okozta.


Forrás: szon.hu