SPORT
#FORMA 1
#rózsaszín
#Force India
#Esteban Ocon
#Sergio Pérez
Hivatalos: Rózsaszín lett a Force India!
A hír igaznak bizonyult: új szponzor-megállapodásának köszönhetően rózsaszínben pompázik a Force India!

Pár hete a német Auto Bild Motorsport számolt be arról, hogy az osztrák víztechnológiai cég, a BWT előrehaladott tárgyalásokat folytat a Force India Forma–1-es csapatával egy szponzori megállapodásról. Miután a többek között a Mücke-csapat DTM-s és Forma–4-es istállóját is támogató cég rendszerint a versenyautóinak színét is meghatározza, fölvetődött, Vijay Mallya gárdája idén rózsaszínben pompázhat.

A pletyka kedden valósággá vált! Az indiai csapat hivatalos fotót tett közzé új festéséről, s közleményben erősítette meg új megállapodásukat és arculatváltásukat! „A VJM10-es rózsaszín, magenta és ezüst színekben fog versenyezni az osztrák székhelyű víztechnológiai céggel való új, hosszútávú együttműködésnek köszönhetően. Az új színek a melbourne-i Ausztrál Nagydíjon mutatkoznak be” – állt a csapat közleményében, mely kiemelte, az új dizájn Sergio Pérez és Esteban Ocon sisakfestésében is változást eredményez majd.

„A BWT Forma–1-be érkezése hatalmas hír, az egyik legjelentősebb szponzori megállapodás az utóbbi tíz évből” – nyilatkozta Vijay Mallya csapatfőnök. „Ez a jele annak, hogy milyen messzire jutottunk csapatként az erős eredményeinknek köszönhetően, és milyen jól teljesítettünk a télen a kereskedelmi területen. A 2017-es autónk új, vibráló színt kapott. A színváltás jele a mostani új partneri kapcsolat erejének, egy igazi jelzés a BWT részéről, hogy új együttműködésbe kezdett a Forma–1-gyel.”

A BWT ügyvezető igazgatója, Andreas Weißenbacher F1-es projektjüket a következőkkel indokolta: „A Force Indiával való együttműködésünk fontos részét képezi a márkánk globalizációs stratégiájának, és dinamikusan a cégünkre irányítja a figyelmet az egész világon. A Forma–1-éhez hasonló szenvedélyességgel dolgozunk azért, hogy megmutassuk, képesek vagyunk a legmagasabb követelményeknek megfelelni az életelixírünk, a víz terén, a legmagasabb minőséget, egészséget, biztonságot és higiéniát biztosítani az új technológiák fejlesztésével.”

Bár a színválasztás szokatlan, nem ez az első alkalom, hogy a királykategóriában rózsaszín vagy lila autók tűnnek fel a rajtrácson. Legutóbb 1992-ben a Brabham-csapat virított lila-kék dizájnnal, azt megelőzően pedig 1989-ben az Onyx kapott lila, 1977-ben pedig a japán Kojima rózsaszín fényezést.

A silverstone-i csapattól nem állt távol az extrém festések világa: Jordan-csapatként rendszeresen igyekeztek meglepni a paddockot megjelenésükkel, 1996-ban például aranyszínű autójukkal. A Force India eddig festésében az indiai zászló színeit használta, s miközben az első években narancs-fehér-zöld színben versenyeztek, az utóbbi szezonokban a szürke és fekete is hangsúlyossá vált autóikon.


Forrás: m4sport.hu

-Friss Média-