SPORT
#FORMA 1
#Ferrari
#Lewis Hamilton
#Sebastian Vettel
#Kínai Nagydíj
Hamilton rajt–cél győzelme, Vettel bravúrral második
Lewis Hamilton jó rajtjával megtartotta első helyét a nedves pályán, majd a Kínai Nagydíj kaotikus első köreiben a kerékcserékből is jól jött ki, így megnyerte az F1-es világbajnokság második futamát.

Az eső elállt a Kínai Nagydíj elejére, így bár némileg vizes pályán kezdődött a szezon második futama, nem történt akkora káosz, mint amire sokan számítottak. Lewis Hamilton simán eljött a rajtnál, megtartotta első helyét Sebastian Vettel előtt, és azt követően is az élen maradt, hogy Antonio Giovinazzi balesete miatt a pályára küldték a biztonsági autót, és később állt a bokszba slick gumikért, mint német riválisa.

Sőt, az egészből Vettel jött ki rosszul, hiszen a második helyről az ötödikre esett vissza, s Kimi Räikkönenen, Daniel Ricciardón, majd a remek első köröket záró Max Verstappenen is át kellett verekednie magát.

Mire ezt megtette, túl messze volt Hamiltontól ahhoz, hogy bármilyen verseny kialakulhasson közöttük.

Ahogy Ausztráliában Hamilton Vettelt, úgy itt a német az angolt kísérte tisztes távolból a célig.

Egy-egy győzelemmel és 2. helyezéssel holtversenyben állnak a vb-pontverseny élén.

A harmadik helyre, akárcsak Sanghajban, Verstappen jött fel, a motorproblémák miatt az időmérőn pórul járó, csak a 15. helyről rajtoló holland fantasztikus első körökkel felzárkózott, és a hajrában maga mögött tartotta Ricciardót, s felállhatott a dobogóra.

A Kínai Nagydíjon bebizonyosodott, hogy az idei autókkal is lehet előzni, sőt, a DRS-sel végrehajtott sima manőverek mellé visszatértek a klasszikus, több kanyaron át tartó csaták is. A DRS-re a jelen F1-ében viszont igenis szükség van, mert az egyenesekben közelebb hozza egymáshoz a versenyzőket, így könnyebben kialakulnak a csaták.

Kimi Räikkönen és Valtteri Bottas kikapott a két Red Bulltól, így az 5. és a 6. helyen zárt.

A Force India ismét mindkét autójával pontot szerzett, Carlos Sainz is újra ott volt az első tízben, míg Kevin Magnussen megszerezte a Haas idei első pontjait.

Antonio Giovinazzi az időmérő után a versenyen is a falnak csapta Sauberét a célegyenesben, így kudarc volt számára a hétvége Pascal Wehrlein helyetteseként.

Fernando Alonso viszont nagyon jól ment, mielőtt tönkrement a McLarenje, és a 7. helyről feladta a futamot.

Folytatás egy hét múlva Bahreinben.


Forrás: nemzetisport.hu

-Friss Média-