NAGYVILÁG
Külföld
#Börtönbűntetés
#Ausztrál férfi
#Túrázó nő
#Fiatal nő
#Sofőr
Börtönbe kerül a nőkre vadászó „hátizsákos támadó”
Tizenhét év börtönbüntetésre ítéltek egy ausztrál férfit, aki brutális módon elbánt két fiatal túrázó nővel. A férfi a nők internetes fuvarhirdetésére válaszolt, de a közös útról teljesen más elképzelései voltak, mint gyanútlan utastársainak.

Életük egyik legrosszabb döntését hozták meg azok a fiatal túrázó nők, akik egy internetes fuvarral próbáltak leutazni Ausztrália déli partvidékhez. A hirdetésükre ugyanis egy erőszaktevő válaszolt.

Az interneten talált sofőr egyiküket megkötözte és megerőszakolta, míg a másik nőt kalapáccsal ütlegelte, majd elgázolta a terepjárójával. A két 24 éves nő bántalmazásáért összesen 17 év börtönbüntetésre ítélte szerdán a bíróság.



Szégyent hozott Ausztráliára

“Ön nem egy civilizált ember módjára viselkedik, maga egy dühös és primitív ember, aki nem rendelkezik semmilyen erkölcsi útmutatóval” – mondta a tárgyalás alatt a bíró, aki a kettős támadáson felháborodva eltévedt embernek nevezte az idősödő támadót.

“Maga a támadásával aláásta az egész ország hírnevét. Ausztráliát a hátizsákos utazók eddig egy barátságos, és biztonságos célpontnak tartották, és a világ minden tájáról utaztak hozzánk” – tette hozzá.

Így került csapdába a két hátizsákos nő

Heinze a Gumtree portálon akadt rá az apróhirdetések között a két fiatal nő fuvart kereső üzenetére. Visszaírt nekik, és nem sokkal később már együtt kocsikáztak a Salt Creek strand mellett. De a német nő elaludt, míg felállították a sátrakat, így a brazil nő a férfival együtt elment sétálni. A férfi megígérte neki, hogy elviszi őt a part szélső részére, ahol kenguruk élnek.

Ehelyett kikötözte és megerőszakolta. Mikor a kocsiban alvó német nő meghallotta a sikoltozást, utánuk rohant, de a férfi egy kalapácsot ragadott és többször is lesújtott a barátnője segítségére siető nőre. Megpróbált elszaladni, de a férfi beszállt a kocsijába és elgázolta.

Már két évvel korábban is támadott

Egy helyi halász sietett a nők segítségére, mikor meghallotta a sikoltozást és a kiabálást. Heinzét márciusban hat bűncselekménnyel vádolták meg, erőszaktétellel, emberrablással és életveszélyes támadással. Mint kiderült, két évvel korábban már elítélték egy hasonló támadás miatt is, akkor is egy hátizsákost bántalmazott.

A bíró a tárgyalás végén közölte a férfival, hogy nincs mentség a támadásokra, melyeket a fantáziájának kielégítésére követte el. Emellett figyelmeztette a női túrázókat, hogy óvatosan szervezzék az utazásokat, főleg akkor, amikor az interneten keresztül, látatlanban választanak maguknak utazópartnert.


Forrás: hirado.hu

-Friss Média-