SPORT
#Forma1
#Bernie Ecclestone
#új tulajdonos
#Monisha Kaltenborn
„Ecclestone távozása egy új lehetőség az F1 számára”
A Forma–1 számára adott a lehetőség, hogy évek múlva egy pozitív „fordulópontként” emlékezzen Bernie Ecclestone távozására – jelentette ki a Sauber csapatvezetője, Monisha Kaltenborn, aki egyelőre ígéretesnek tartja az új tulajdonosok terveit.

A mezőny egyik legkisebb és legszerényebb költségvetésű istállójának vezetőjeként Kaltenborn többször kijelentette, igazságtalannak tartja a sportág jelenlegi pénzelosztási rendszerét, ami ahelyett, hogy segítené a pénzügyi egyenlőség (és ezáltal a szorosabb küzdelem lehetőségének) megteremtését, csak „a gazdag csapatokat teszi még gazdagabbá”.



Elégedetlenségüknek a Force Indiával karöltve „hivatalos formában” is hangot adtak, amikor az Európai Uniótól a sportág jutalmazási rendszerének átvizsgálását kérték. Eközben a kereskedelmi jogok birtokosánál több ízben a szabályok megváltoztatásáért lobbiztak – hiába. Nem meglepő tehát, hogy most, amikor Ecclestone távozott az F1 ügyvezetői posztjáról, és teljessé vált az igazságosabb pénzelosztást akaró Liberty Media hatalomátvétele, Kaltenborn „új lehetőségről” beszélt.



Monisha Kaltenborn (Fotó: Photo4 / XPB Images)Monisha Kaltenborn (Fotó: Photo4 / XPB Images)



„Bernie Ecclestone távozása az egész Forma–1 számára fordulópont lehet” – nyilatkozta aDeutschlandfunk rádió sportműsorában. „Komoly változás az, amikor az ember, aki kimondta a végső szót, elhagyja a posztját” – tette hozzá a szakember, aki nemcsak a pénzelosztási rendszert, hanem a korábbi vezetőség „vaskalapos” hozzáállását is kritizálta.



Itt elsősorban a sportág közvetítési jogaival kapcsolatos megkötésekre, valamint a digitális platformoktól való távolmaradásra gondolt. „Például mi F1-es csapatként nem használhatjuk a versenyautónkról készült mozgóképes felvételeket a futamokról. Az lenne a legfontosabb, hogy a sportágat közelebb vigyük a szurkolókhoz, és képesek legyünk kommunikálni velük” – magyarázta, majd az új tulajdonos terveiről is szólt.



„Számomra alapvetően pozitívak, viszont nem vagyok olyan naiv, hogy azt higgyem, mostantól minden rendben lesz. Hosszú utat kell még megtennünk, de úgy gondolom most, az új tulajdonosokkal egy ígéretes környezet vesz körül bennünket. Ecclestone távozására nem megkönnyebbülésként tekintek, hanem egy lehetőségként az F1 számára” – zárta gondolatát.


Forrás: m4sport.hu

-Friss Média-