AKTUÁLIS
#csecsemő
#üzemanyag
#gyilkosság
#Nyíregyháza
Videofelvétel buktathatja le az elkövetőt, aki újszülöttjét egy kuka mellé dobta Nyíregyházán
​Továbbra is nyomoz a rendőrség a kuka mellett hagyott gyermek édesanyja után, most újabb nyomra bukkanhattak a hatóságok az ügyben – állítja a Bors.

Mint korábban már beszámoltunk róla, Nyíregyházán 2017. november 19-én egy Mező utcai konténer mellé dobta valaki újszülöttjét, majd eltűnt a helyszínről. A halott gyermeket megtaláló hajléktalan nő először azt hitte, egy játékbaba hever a kuka mellett.

A tettesnek eddig sikerült a rendőrség elől eltűnnie. A Bors információi szerint most előkerült egy kamerafelvétel, amely lebuktathatja a kegyetlen anyukát.

A Bors idéz egy jól értesült személyt is, aki azt állítja, hogy a nyomozók folyamatosan jönnek a helyszínre, néhány napja a szakadó eső ellenére reggeltől estig itt voltak a bolt előtt. A hajléktalanokat kérdezgetik, de nekem is behoztak három – egy kamerafelvételből kivágott – fotót. Egy hét-nyolc fős rossz arcú társaság volt a képen, toltak egy babakocsit, az egyik asszony kezében pedig egy kisbaba is volt. Azt kérdezték, hogy nem láttam-e őket aznap - mondta a lapnak a kukatároló közvetlen közelében lévő bolt dolgozója, aki a hatóságokat is értesítette az esetről.

A lap információi szerint a boncolás során már azt is megállapították, hogy a baba egészségesen született, így vélhetően a kihűlés vezetett a halálához.

A Frissmédia kérdésére a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, dr. Fedor Rita őrnagy nem támasztotta alá a Bors információit, mint ahogyan a halál okát sem erősítette meg.

A szóvivő leszögezte, hogy egy ekkora városban rendelkezésre állnak kamerafelvételek, s ilyenkor az is természetes, hogy először a térfigyelő kamerák felvételeit elemzik, hiszen, mint fogalmazott: ez az egyetlen olyan kiindulási lehetőség, ami segíthet az elkövető elfogásában.

dr. Fedor Rita azt is elmondta érdeklődésünkre, hogy nem igaz az a sajtóértesülés sem, hogy a bűncselekménnyel egy 15 éves lány gyanúsítható. Ugyanis a hírből csak annyi fedte a valóságot, hogy a cikkben említett lány valóban járt a kórházban azon a napon, de még most is állapotos és remélhetőleg épp, egészséges gyermeknek ad életet hamarosan.

A Szóvivő hangsúlyozta, hogy a rendőrség nagy erőkkel nyomoz az elkövető felderítése érdekében, s amint érdemi információval tudnak szolgálni tájékoztatják az olvasókat, de addig a nyomozás érdekére hivatkozva bővebb felvilágosítást nem adnak.

-Frissmédia-