SPORT
#FORMA 1
#Ferrari
#Sebastian Vettel
#Monacói Nagydíj
Vettel nyert Monacóban, 25 ponttal vezet Hamilton előtt
A második helyről rajtoló ferraris Sebastian Vettel nyerte meg a Formula–1-es Monacói Nagydíjat, miután jobban időzített kerékcseréjének köszönhetően meg tudta előzni az élről induló, és másodikként végző csapattársát, Kimi Räikkönent

A Ferrari kettős győzelemre váltotta az első rajtsort az F1-es Monacói Nagydíjon, ráadásul úgy, hogy a világbajnoki címért folyó csatában is előrébb álló Sebastian Vettel győzött, nem az élről induló Kimi Räikkönen.

Csakhogy ebben nem feltétlenül volt úgy tudatosság, ahogy a Scuderia legutóbbi kettős győzelme alkalmával, a 2010-es Német Nagydíjon, amikor Felipe Massának el kellett engednie Fernando Alonsót. Ezúttal a rajt után az élen álló Räikkönen lelassult a kopott ultralágy gumikon, az üldözők felzárkóztak a két Ferrarira, és miután Max Verstappen és Valtteri Bottas friss szuperlágy gumikért a bokszba hajtott, Räikkönen sem várt tovább, bokszkiállással reagált a riválisok húzásaira.

Viszont nem mindegyik autón voltak annyira kopottak az ultralágy gumik, mint a 7-es rajtszámú Ferrarin, Vettel, illetve Daniel Ricciardo is sokkal gyorsabbá vált a tiszta úton, mint korábban, és azzal, hogy később állt ki a depóba, a német vb-éllovas meg is előzte a finnt. Ricciardo pedig a Bottas, Verstappen duó elé ugrott.

Ezt követően nem változott a sorrend, Vettel győzött, s miután a 13. helyről rajtoló Lewis Hamilton csak a hetedik helyig tudta feljebb tornázni magát, 25 pontra nőtt a különbség a két vb-aspiráns között.

Carlos Sainz Jr. a hatodik helyen ért célba, maga mögött tartotta Hamiltont. A Haas dupla pontszerzéssel távozik Monacóból, és Felipe Massa is szerzett két pontot az egyébként nem versenyképes Williams-Mercedesszel.

A Force India és Sergio Pérez pontszerző sorozata véget ért, és a McLaren is elszalasztotta a pontszerzés lehetőségét. A Fernando Alonso helyére beugró Jenson Button Pascal Wehrleinnel koccant egy túlságosan optimista manőver után, míg Stoffel Vandoorne Sergio Pérezzel csatázva ment neki a falnak.

Amikor az autók bírták, a pilóták hibáztak…

Folytatás két hét múlva Kanadában.


Forrás: nemzetisport.hu

-Friss Média-