SPORT
#futam
#Sebastian Vettel
#Forma 1
#Bahreini Nagydíj
Vettel és a Ferrari megint megverte a Mercedeseket
A 2017-es Formula–1-es világbajnokság harmadik futamát, a Bahreini Nagydíjat az idénynyitón is diadalmaskodó Sebastian Vettel nyerte meg, a Ferrari német pilótája pályafutása 44. sikerét aratta.

Sebastian Vettel a rajtnál megelőzte Lewis Hamiltont, az első kerékcserékig közvetlen közelről üldözte a pole-ból induló Valtteri Bottast, majd korai kerékcseréjének köszönhetően a finn elé került. Hamilton sokáig veszélyes volt Vettelre, sokáig kint maradt lágy gumikon, és a hajrában offenzívát indított, de időközben a bokszban feltartotta Daniel Ricciardót, amiért öt másodperces büntetést kapott, így bár fel-feljött, igazából nem volt esélye utolérni a németet.

A vb-pontverseny élén kialakult holtversenyből Vettel mozdult előrébb, karrierje 44. győzelmét aratta.

A DRS működött, a pilóták nem ragadtak be egymás mögé a pályán, így a stratégiai lépések beváltak. Izgalmas versenyt láthattunk, s ami legalább ennyire jó hír, úgy tűnik, tényleg izgalmas lett a világbajnoki pontverseny Vettel és Hamilton között.

Bottas a rajt után és azt követően is túl lassú volt, emiatt kétszer is el kellett engednie Hamiltont a verseny folyamán. Első pole pozícióját nem váltotta győzelemre, igazából esélye sem volt a diadalra, de megszerezte első bahreini dobogós helyezését.

Kimi Räikkönen megint lemaradt a dobogóról, a rajtját elrontotta,. a végén túl későn hívták ki a bokszba, így két másodperccel lemaradt Bottastól.

A Red Bull a verseny elején és bizonyos szakaszain versenyképesnek tűnt, de Max Verstappen korán kiesett fékhiba miatt, Daniel Ricciardo pedig a kerékcserék és a biztonsági autós időszak után lágy gumikon visszaesett.

Felipe Massa Ausztráliához hasonlóan hatodik lett, a Force India megint mindkét autójával pontot szerzett, Nico Hülkenberg pedig megszerezte a Renault első 2017-es pontjait.

A verseny közben a safety car Lance Stroll és Carlos Sainz Jr. ütközése után hajtott a pályára, a spanyol bokszkiállás után a célegyenes végén támadta a kanadait, túl messziről indított támadást, a Williams-pilóta túl szűken fordult, mindketten kiestek. A versenybíróság később dönt az esetleges büntetésről.

Folytatás két hét múlva Oroszországban.


Forrás: nemzetisport.hu

-Friss Média-