SPORT
#Kínai Nagydíj
#Forma 1
#szabadedzés
#Max Verstappen
Verstappen zárta az élen a csonka kínai szabadedzést
Szó szerint elmosta az eső az F1-es Kínai Nagydíj első szabadedzését Sanghajban.
Az autók nem sok időt tölthettek a pályán, mert bár nem esett intenzíven az eső, a rossz látási viszonyok miatt nem kapott felszállási engedélyt a mentőhelikopter, a biztonsági előírások pedig erre az esetre megtiltották a száguldást. A kevés megtett kör alatt Max Verstappen érte el a legjobb köridőt.

Max Verstappen futotta a leggyorsabb, Kevin Magnussen pedig a legtöbb kört a Kínai Nagydíj első szabadedzésén, amelyen két rövid időszakot tölthettek a pályán az F1-es autók.

Néhány percet az elején, s néhányat a közepén. A többi bő hatvan percben lezárták a bokszutca kijáratát, mert bár a pályán nem esett intenzíven az eső, a környékben a záporok és a szmog miatt olyan rosszak voltak a látási viszonyok, hogy a reptereket lezárták, a kórházak pedig megközelíthetetlenek voltak mentőhelikopterrel. A biztonsági előírások ilyen esetben nem teszik lehetővé a száguldást.

Mivel a hétvégehátralévő részére is esőt jósolnak, a pilóták igyekeztek kihasználni azt a néhány percet, amely során körözhettek, ha lehetett, kimentek a pályára.

Sokat is csúszkáltak a nedves, hűvös aszfalton, Magnussen többször is megpördült, míg Nico Hülkenberg a kavicságyban is ragadt. Az értékes edzésidő nagy része így virtuális biztonsági autós időszakkal telt a Renault mentése miatt, s mire eltakarították a roncsot, jött a második piros zászlós megszakítás a tehetetlen mentőhelikopter miatt – ezt követően újra sem indult a tréning.

Folytatás 8 órától, remélhetőleg jobb körülmények között.


Forrás: nemzetisport.hu

-Friss Média-