AKTUÁLIS
#Réközi-tó
#drónvideó
#téli táj
Végre hideg van: lenyűgöző videó a Rétközi-tóról
Ma az Északi-középhegység és az Alföld egyes részein kelet felé mozgott, eközben sok helyen szakadozott a felhőzet. Az ország nagyobb részén azonban többnyire derült vagy gyengén felhős volt az ég. Éjjel mindenütt megnövekszik a fátyolfelhőzet, továbbra is lesznek rétegfelhős tájak.

Nem túlzás azt állítani, hogy ma hamisítatlan téli idő volt sok napsütéssel, sajnos hó nélkül. A remek időjárást kihasználva megyénk több településén is sokan tartózkodtak a szabadban. Nyíregyházán sok kutyás vitte ki kedvencét a friss levegőre. Voltak, akik futásnak eredtek, de a séta sem maradt el. Kékcse határában láttunk egy szántóföldet, amit a fagyott belvíz hatalmas korcsolyapályává alakított. A helyszín ellenállhatatlanul hívta a helyi lakosokat korcsolyázni.

DJI_0651.jpg

Kisvárda szomszédságában a 400 hektáros Rétközi-tó téli ruháját öltötte magára. Gyakorlatilag befagyott. Fontos felhívni a figyelmet, hogy a jég veszélyes, arra rámenni semmilyen körülmények között nem szabad.


Holnap változóan felhős idő várható többórás napsütéssel, de a kisebb körzetekben (nagyobb eséllyel nyugaton) tartósan borult lehet az ég. Hószállingózás, gyenge havazás a borult részeken előfordulhat. A nyugatias szél főként az északi és keleti tájakon olykor megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és -8 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap -1 és +6 fok között alakul, a tartósan borult tájakon lesz hidegebb.