NAGYVILÁG
Belföld
#koronavírus
#Kisvárda
#óvoda
Vasárnap döntenek Kisvárdán az óvodák bezárásáról
A FrissMédia kérdésre Kisvárda város polgármestere azt mondta: vasárnap 14 órára hívta össze az operatív törzset és fontos, halaszthatatlan döntéseket hoznak majd meg, így többek közt az óvodai és bölcsődei ellátásról is döntenek. A város vezetője annyit még elmondott, hogy a védekezésben résztvevő dolgozók - orvos, ápoló, közreműködő szervek - gyermekeinek felügyeletéről az önkormányzat gondoskodik.

Közben Pálinkásné Garasos Melinda intézményvezető a közösségi oldalon közzétett bejegyzésben az olvasható, hogy a vasárnapi döntés legfőbb szempontja a mindenki számára megfelelő és a gyerekek biztonságát, érdekeit előtérbe helyező döntés lesz.

Polgármesteri Hivatal továbbra is arra kéri az ügyfeleket, hogy kizárólag telefonos, vagy az elektronikus ügyintézést kezdeményezzenek. A személyes ügyfélfogadás szünetel. Továbbá az önkormányzati cégeknél is az elektronikus ügyintézést és a telefonos kapcsolattartást használják.

A polgármester arra kér minden kisvárdai családot, hogy segítsék az idős hozzátartozókat, szomszédokat, amiben csak lehet, a szükséges élelmiszerek és gyógyszerek beszerzésében.

Figyeljenek oda és vigyázzanak a nagyszülőkre, dédszülőkre és egymásra.

Leleszi Tibor felhívja a emberek figyelmét a helyzet higgadt és felelősségteljes kezelésére, a személyi higiéné, kézmosás fontosságára és arra, hogy különösen kerülendő az érintkezés lázas betegekkel vagy olyan hozzátartozókkal, akik fertőzött területről érkeztek. Fontos, hogy ha a tünetek jelentkeznek, akkor nem személyesen, hanem telefonon kell jelentkezni a háziorvosnál vagy ha a háziorvos nem érhető el, akkor az orvosi ügyelet.

A városvezetés által felállított operatív munkacsoport folyamatosan elemzi a helyzetet, s szükség esetén további intézkedéseket hoz, és tesz azokra javaslatot.