AKTUÁLIS
#görögkatolikus templom Kisvárda
Újraszentelték a kisvárdai görögkatolikus templomot
​Vasárnap ünnepi liturgia keretében újraszentelték a kisvárdai Szent György görögkatolikus templomot.

Egy átfogó felújítási programból valósult meg a homlokzatjavítás és színezés, a tetőszerkezet megerősítés és a héjazat csere (toronysisakkal együtt), a salétrommentesítés injektálással és a vízmentesítés is megtörtént a templom épületén.

Ezen felül, a külső lábazat rendbetétele, a templom belső új burkolatának létrehozása és a padok alatti új dobogók kialakítása is létrejött. Előremuttaó fejlesztés, hogy immáron hőszivattyús légkondicionálós hűtés-fűtési rendszer került beépítésre. A munkálatok keretében ezen felül felújították az elektromos hálózatot, kamera és riasztórendszert szereltek be, hőszigetelt üvegeket, belül lábazati lélegző vakolatot is kapott a templom.

Egyházmegyei támogatásból és nagylelkű adományokból a mennyezet-karzat-szentély díszítő festése ikonográfiai ábrázolásokkal is megtörtént.

A templom felújítása 2022 szeptemberében kezdődött el egy ROHU pályázat keretében, a Nyíregyházi Egyházmegye támogatása mellett, valamint a hívek adományai és tettrekész hozzáállása is hozzásegített a munkálatokhoz.

A templom újraszentelésén ott volt a térség országgyűlési képviselője, dr. Seszták Miklós, aki köszönetét fejezte ki.

Fotók: Facebook - dr. Seszták Miklós