KÉK FÉNY
Újabb részletek a papi balesetről
Kilencen sérültek meg abban a balesetben, ami Papon történt szerdán 13 óra 32 perckor. A járművezető Audi típusú személygépkocsijával közlekedett Papon, a Kossuth úton. A gépkocsivezető egy kanyarban - eddig tisztázatlan okból - elvesztette uralmát a járműve felett, lesodródott az úttestről és a mellette húzódó betonárokba hajtott.

Mint, ahogyan beszámoltunk róla, hét közmunkás dolgozott ott, amikor a személygépkocsi közéjük csapódott. A baleset következtében öt munkás súlyos, további kettő, valamint a 43 éves tuzséri járművezető és utasa, egy 39 éves aranyosapáti nő könnyű sérülést szenvedett.

A járművezetőnél ittasság gyanúja nem merült fel. A sérülteket 6 mentőgépkocsi és 2 mentőhelikopter vitte kórházba, állapotukról érdemleges információt nem adtak. A mentés és a helyszínelés idejére a rendőrök az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták. A forgalomkorlátozást 17 óra 42 perckor feloldották, a forgalom azóta zavartalanul halad.

A közmunkások az úgynevezett "halálkanyar" kivezető ívénél az esővíz elvezetésre szolgáló árok tisztításán, kikövezésén dolgoztak, amikor a kanyarból érkező autó lesodródott az útról és a menetirány szerinti ellentétes oldalon az árokba csapódott, oda, ahol a közfoglalkoztatottak dolgoztak. A munkásoknak esélyük sem volt, hogy a balesetet elkerüljék, olyan gyorsan történt az egész.

Információink szerint a település polgármestere a balesetet követően végig a helyszínen volt, próbálta megnyugtatni a hozzátartozókat. Az eset kivizsgálásán a rendőrségen túl a munkavédelmi felügyelőségek is feladata van, hiszen nagy valószínűséggel munkahelyi balesetről van szó. A baleset súlyosságát az is jelzi, hogy a helyszínelés megközelítőleg 5 órát vett igénybe.

- FrissMédia -