KÉK FÉNY
#tűzeset
#Nagyhalász
Tűz volt Nagyhalászban
Lakóházzal egybeépített melléképület tetőszerkezete gyulladt ki hétfőn délután Nagyhalászban, a Kiss Ernő utcában - tájékoztatta portálunkat Dóka Imre.

A szóvivő elmondta, hogy a nyíregyházi hivatásos, az ibrányi önkormányzati és a nagyhalászi önkéntes tűzoltók egy vízsugárral, kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat. A gyors beavatkozásnak köszönhetően a tűz a lakóházra már nem terjedt át. Személyi sérülés nem történt.

Dóka ezenkívül még esetről adott hírt. E szerint faházra szakadt egy nagyméretű fa egyik ága hétfőn délelőtt Nyíregyházán, a Szódaház utcában. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók dugólétra, mentőkötél és motoros láncfűrész segítségével távolították el az ágat. Hasonló eseménynél kellett a szabolcsi megyeszékhelyen beavatkozniuk még a délelőtti órákban a tűzoltóknak a Semmelweis utcában, ahol a lehasadó ág a gyalogos forgalmat akadályozta. Itt gépezetes tolólétra és motoros láncfűrész segítségével szüntették meg a forgalmi akadályt. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Munkagép rongált meg egy gázvezetéket munkavégzés közben hétfőn délután Nyírkércsen, a Fő utcában, ahol a csonkból szivárgott a gáz. A baktalórántházi hivatásos tűzoltók egy védősugár fedezete mellett biztosították a helyszínt a gázszolgáltató munkatársainak a kiérkezéséig. Személyi sérülés nem történt, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat iparbiztonsági helyszíni szemlét végzett.