18 FIGYELEM!
Ez a tartalom olyan elemeket tartalmazhat, amelyek kiskorúakra károsak lehetnek.
Ha ön elmúlt 18 éves, kattintson az "Elmúltam 18 éves" gombra és a tartalom elérhető lesz.
Elmúltam 18 éves Nem múltam el 18 éves
KÉK FÉNY
#okostelefon
#tököl
#börtön
Telefont rejtett el az egyik testnyílásában egy rab Tökölön
​Az nem derült ki, hogy a fogvatartott nő vagy férfi, de tény, hogy egy tekintélyes méretű mobiltelefon valahogy az egyik testüregben landolt. Ebben az évben ez már a 98. mobilkészülék volt, amit a rabok valahogy becsempésztek a cellába.

Az alapos ellenőrzésnek köszönhetően a Tököli Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben egy illegális mobiltelefont találtak a felügyelők. A fogvatartott nem mindennapi helyre rejtette a tiltott tárgyat - írja közleményében a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága.

A fogvatartottat fegyelmi eljárás formájában vonják felelősségre, és szabálysértési eljárást is kezdeményeznek ellene. Ezt követően a fogvatartás biztonsága érdekében a rá vonatkozó biztonsági szabályok szigorítására, valamint a kapcsolattartás részleges korlátozására is sor kerülhet.

A büntetés-végrehajtási szervezet kiemelt figyelmet fordít a tiltott tárgyak bejutásának megakadályozására, illetve megelőzésére. Ezt a célt szolgálják azok az új szakmai módszerek és technikai újdonságok bevezetése, amelyek radikálisan csökkentik a bejuttatás lehetőségeit. A folyamatos ellenőrzések eredményeként idén már 98 darab tiltott mobiltelefon találtak kollégáink a hazai börtönökben.