SPORT
#vízisport
#evezés
#utánpótlás
#Rétközi-tó
#Kisvárda
#gyermekek
#kültéri edzőtermek
Te is lehetsz bajnok!
Utánpótlás sportban Kisvárda és környéke országosan is vezető szerepet tölt be. A foci, kézilabda, tenisz után a kajak-kenu sportágban is bekapcsolódott a térség az utánpótlás nevelésbe. Megnéztük, hogy az eltelt szűk egy évben mire jutottak Veres István tanítványai.

2022 őszén fejezték be a csónakház építését, amely egyben a Rétközi-tavi Vízitúra Bázis. A beruházás megközelítőleg 218 millió forintba került. A Kajak-kenu vízitúra megállóhely Szabolcsveresmart külterületén, Döge szomszédságában, a Rétközi-tó Tiszát összekötő csatornarendszer torkolatától pár száz méterre épült fel. A minden igényt kielégítő vízibázis teremt lehetőséget a Kajak-Kenu utánpótlás nevelésre.

Jelenleg a környező településekről való közel 50 diák próbálgatja szárnyait. Veres István kajak-kenu edző szakmai irányítása mellett. A stáb továbbra is várja a kajak-kenu sport iránt érdeklődő 9-14 éves lányokat és fiúkat. Velük, róluk és edzőjükkel készült a videóriport.


Hazánk ötödik legnagyobb tava, a Rétközi-tó 400 hektáros víz felszíne egyedülálló Magyarországon. Közel 6 éve indultak be a nagyszabású fejlesztések a Rétközi-tó környezetében. A beruházások első körében a tó megmentésre volt a cél. Ennek köszönhetően mára hazánk egyik természeti csodája bontakozott ki. Bizonyságául annak, hogy ha a természetet megbecsüljük, az többszörösét adja vissza az emberiségnek.