18 FIGYELEM!
Ez a tartalom olyan elemeket tartalmazhat, amelyek kiskorúakra károsak lehetnek.
Ha ön elmúlt 18 éves, kattintson az "Elmúltam 18 éves" gombra és a tartalom elérhető lesz.
Elmúltam 18 éves Nem múltam el 18 éves
KÉK FÉNY
Tagadja a brutális gyilkosságot az a tiszadadai nő, akit férje szeretőjének megölésével vádolnak
​Tiszadada tavaly nyáron meglehetősen felbolydult, amikor híre ment, hogy egy nő megölt egy másik nőt, mert a férjét rajtakapta affér közben. A férj nadrág nélkül menekült el a feldühödött feleség elől. A terhelt a mai előkészítő ülésen mindent tagadott.

A speciális ügyindító eljárás az előkészítő ülés, ahol mégha a legsúlyosabb bűncselekménnyel is vádol valakit az ügyészség, akár ügydöntő határozat is születhet. Ebben az évben már volt rá példa a Nyíregyházi Törvényszéken, hogy az emberöléssel megvádolt terhelt ügye a cselekményt követő 8. hónapban le is zárult az előkészítő ülésen.

Gyakorlatilag jelentős idő és költségcsökkentő tényező, nem beszélve arról, hogy jelentős mértékben veszi figyelembe a bíró a vádirattal egyező beismerést. Azaz nem kell lefolytatni a bíróságnak bizonyítási eljárást. Ilyen esetben a bíró csak a személyi körülményeit, a terhelt beszámítási képességét vizsgálja, még vallomást sem kell tennie. Amennyiben a törvényi lehetőségek adottak, az ügyész úgynevezett mértékes indítványt tesz a vádirat ismertetésekor. Az ilyenkor tett mértékes indítvány a bírót felülről korlátozza: azaz többet nem, de kevesebbet adhat a vádlottnak. Ha nincs beismerés és tárgyalásra utalja a bíró az ügyet, a bírót már nem köti semmi a büntetés kiszabásakor. Jelen esetben dr. Halász Ágnes csoportvezető ügyész 19 év fegyházat kért a terheltre, mivel emberölés minősített esete miatt emelt vádat ellene a vármegyei főügyészség.


Az ügyész ismertette a vádbéli cselekményt. Elmondta, hogy a Tiszadadán élő vádlott férje szerelmi viszonyt folytatott a sértettel, amiről a feleség tudomást szerzett, féltékenységének többször hangot is adott. 2022 nyarán a férfi felkereste a szeretőjét, közösen legalább két liter bort megittak, szexuális kapcsolatot létesítettek és ezt követően elaludtak. A vádlott a délutáni órákban megjelent a szerető lakásán, ahol az ágyban fekvő sértettet megütötte, földre rántotta, a saját férjét pedig egy hamutállal fejbe vágta, mire a férfi elmenekült. A vádlott ezt követően is folytatta az igen súlyos alkoholos befolyásoltság alatt álló - több, mint négyezrelékes véralkoholszint - és ezáltal védekezésre képtelen sértett bántalmazását. Olyan erővel szorította meg a nyakánál fogva, hogy a sértett a helyszínen elhalálozott.

2022 nyarán a hétindító napon délelőtt nyomozók és szkafanderes helyszínelők lepték el az egyébként csendes utcát. Az 51 éves Erzsike erőszakos halált halt. Élettelen testére a település polgárőre talált rá hétfőn reggel.


Erzsike táppénzen volt, de a munkatársa kitartóan hívogatta telefonon, hogy megy-e hétfőn dolgozni. Azonban a telefont nem vette fel senki. Bajt érezve szólt a polgármesternek, aki a helyi polgárőrség vezetőjét kérte meg, hogy nézze meg Erzsit, miért nem jelentkezik. Így fedezték fel a szörnyű tettet.


Ami tény, hogy Erzsi szombat délután még élt, ott ült a lépcsőn. Az egyébként dolgos, beteges, olykor alkoholproblémákkal küszködő nő egyedül élt, gyermeke nem született a házasságából, szülei, rokonai meghaltak. A rendőrök szombaton még élve látták a később megfojtott nőt, hiszen ő hívta ki őket valamilyen probléma miatt.

A helyiek elmondása szerint alkalmi partnerként járt hozzá a két utcával arrébb lakó férfi, akinek a felesége végül a nő vesztét okozhatta.

Szombaton késő délután is ott lehetett, azonban a férfi felesége megtudta ezt és a párra rontott. Férjét egy hamutartóval homlokon vágta, de ő elmenekült az asszony haragja elől, hazafelé tartva egy utcai kútnál mosta meg a fejét. Ezt a szomszédos házban látták is.

A letartóztatásban lévő nő teljes mértékben tagadja a terhére rótt bűncselekményt. Az előkészítő ülés jellegénél fogva vallomást még nem tehetett, de annyit elmondott, hogy ő nem ölt meg senkit, csak a haját ráncigálta meg a nőnek. Szavaiból azt lehetett kivenni, hogy szerinte a férje a tettes - legalábbis azt állította ma, hogy a férje hazudik.

Nincs beismerés, ezért dr. Gunyecz Zoltán bíróak le kell folytatnia a bizonyítás eljárást. Azaz vagy egy tucat tanút, szakértőket is a bíróságra kell citálni, hogy minden kétséget kizáróan alátámasztott ítélet szülessen az ügyben.

Tiszadadán egyébként 14 éve, 2007 szeptemberében történt utoljára emberölés, akkor nyereségvágyból ölt meg valaki egy 56 éves asszonyt.

A vádlott hozzájárult, hogy az arcmása felismerhetően megjelenjen a médiában.